Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dziesmas parāda, kur esmu bijis un kur es varētu būt. Iznāk Deiva Gahana jaunais albums

Piektdien, 12. novembrī, iznāks britu dziedātāja, grupas Depeche Mode solista Deiva Gahana un elektroniskā roka projekta Soulsavers jaunais albums Imposter. Tajā mūziķi interpretē dažādu laiku un žanru dziesmas, kuras ir īpaši tuvas Deivam Gahanam

Būtu nepareizi uzskatīt Imposter par kaverversiju izlasi – tas ir personisks stāstījums, ko veido divpadsmit kompozīciju, kuras Deivs Gahans un Soulsavers klausījušies, pētījuši, uzsūkuši sevī un devuši tām jaunu dzīvību. Katra dziesma vokālistam nozīmē kaut ko ļoti īpašu. Imposter ir Deiva Gahana dzīves atspulgs – tas ir stāsts, ko sacerējuši citi autori, bet viņš to pasniedz savā unikālajā manierē.

Ieraksts veikts 2019. gada novembrī slavenajā studijā Shangri-La Malibu Kalifornijā, kur desmit mūziķu grupa spēlēja kopā un skanējums tika pietuvināts koncerta atmosfērai. Imposter ir trešais Deiva Gahana un Soulsavers albums. Viņu pirmais kopdarbs The Light the Dead See iznāca 2012. gadā, tam sekoja Angels & Ghosts 2015. gadā.

Deivs Gahans ierakstu studijā. Foto – Šons Macujama

Deivs Gahans stāsta, ka pēc pēdējās Depeche Mode 2017.–2018. gada turnejas juties izdedzis. Kopā ar Soulsavers līderi Riču Mačinu viņš ir apspriedis māksliniekus un dziesmas, kas viņus visvairāk ietekmējušas. "Pirms paši to apjēdzām, mēs sākām ierakstīt jaunu albumu. Gribējām godināt šīs dziesmas, bet paši uztvērām to kā jaundarbu. Esmu sapratis, ka šīs ir dziesmas, kurām pateicoties esmu tur, kur es esmu. Tās parāda, kur esmu bijis un kur es varētu būt. Tās ir dziesmas – piemēram, Dena Penna un Čipsa Momena The Dark End of the Street un Boba Dilana Not Dark Yet –, kas atspoguļo nodzīvoto dzīvi. Es nezinātu, kā tās izpildīt, kad man bija astoņpadsmit," sarunā ar laikrakstu The Guardian norāda Deivs Gahans.

Albumā viņš ir savienojis Elvisa Preslija savulaik dziedāto Veina Kārsona, Džonija Kristofera un Marka Džeimsa Always on My Mind un Nīla Janga A Man Needs a Maid ar jaunāku autoru – Marka Lenegana (Strange Religion), Ketas Paueres (Metal Heart) un Pollijas Džīnas Hārvijas (The Desperate Kingdom of Love) – darbiem. Albumā skan Čārlija Čaplina Smile, Džeimsa Šeltona Lilac Wine, Elmora Džeimsa I Held My Baby Last Night, Džīna Klārka Where My Love Lies Asleep un Roulenda S. Hauarda Shut Me Down.          

Imposter ir trešais Deiva Gahana un Soulsavers albums

"Grupā Depeche Mode dziedu Mārtina Gora dziesmas jau četrdesmit gadu, tāpēc var teikt, ka mājasdarbu jau esmu izpildījis," smejoties saka Deivs Gahans. "Gadu gaitā mums Depeche Mode ir izveidojusies šāda shēma – es klausos dziesmu, Mārtina vārdus un melodijas, tad es strādāju ar to, nākamajā dienā atgriežos un piedāvāju kaut ko savu – nedaudz pamainīt tonalitāti, tempu vai aranžējumu. Mums ar Mārtinu jau gadiem ilgi ir šādas attiecības: spējam atkāpties, ja vajag, un darām visu, lai atrastu labāko, kas dziesmai ir vajadzīgs. Albuma Imposter ieraksta process bija līdzīgs: strādājot ar materiālu, es domāju, kā padarīt katru dziesmu par savējo," stāsta Deivs Gahans.  

Informācija: davegahan.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja