Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintaru koncertzālē izskanēs Kopenhāgenas džeza vakars

Dzintaru koncertzālē 24. martā plkst. 19.00 gaidāms Kopenhāgenas džeza vakars, kur līdzās Latvijas Radio bigbendam uzstāsies latviešu saksofonists Toms Rudzinskis un dāņu kontrabasists Kenets Dāls Knudsens ar savu kopprojektu Space Big Band’. Abi starptautiski atzītie džeza mūziķi satikās Berlīnē, un viņu pirmais kopīgais albums pievērsies Visuma tēmai un cilvēces zināšanām par to.

Albums Space Big Band guvis kritiķu atzinību visā Eiropā un nominēts Dānijas džeza mūzikas balvai, iekļauts European Jazz Network mūzikas topā, Lufthansa un Quatar Airlines lidsabiedrību lidojumu mūzikas izlasēs, kā arī nominēts balvai Zelta mikrofons kā labākais džeza albums.

"Fascinējoša klausīšanās pieredze ar jaunu pieeju kompozīcijai, aranžējumiem un tonalitātei, dziļš estētisks baudījums." (Adam Baruch, Soundtrack of My Life).

"Futūristisks spēļu laukums laikmetīgā džeza grupai, kurā izteikti jūtams prieks, piedzīvojums, aizrautība."’ (Mike Gates, UKVIBE).

Piecas Keneta Dāla Knudsena albuma kompozīcijas pievēršas neizmērojamajam kosmosa un planētu plašumam, nolaižoties arī uz planētas Mars. Bet Toma Rudzinska piecas kompozīcijas ir par Zemes un tās ģeoloģisko ēru rašanos, par izplatījumu, dzīvo būtņu un dvēseles tapšanu.

Toms Rudzinskis ir viens no Latvijas inovatīvākajiem džeza saksofonistiem, daudzu konkursu laureāts - labākā solista balva 2010. gada bigbendu konkursa Meer Jazz un 2012. gadā ar kvartetu North by Northeast, labākās grupas tituls prestižajā konkursā Keep an Eye. Toms ticis izvēlēts par Amsterdamas koncertzāles Bimhuis džeza vēstnieku.

Kenets Dāls Knudsens (Kenneth Dahl Knudsen) ir dāņu džeza kontrabasists. Absolvējis Dānijas Karalisko mūzikas akadēmiju, Kenets guvis vairākas balvas, to skaitā apbalvojumu – Ziemeļdānijas Labākais džeza mūziķis. Vien dažu gadu laikā Keneta Dāla Knudsena vārds kļuva pazīstams Eiropas džeza elites aprindās. Mūziķis šobrīd ir viens no pieprasītākajiem kontrabasistiem, kurš valdzina ar savu spēcīgo, silto toni, kurā jūtama skandināviska nots.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja