Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dzintaru koncertzālē un Cēsīs šonedēļ uzstāsies labākie Eiropas jaunie džeza mūziķi

Piektdien, 9. novembrī, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē un 10. novembrī plkst. 19 Vidzemes koncertzālē Cēsis ar unikālu koncertu uzstāsies Eiroradio džeza orķestris (Euroradio Jazz Orchestra), kurā apvienojušies labākie jaunie džeza mūziķi no visas Eiropas, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Koncertā tiks pirmatskaņots jaundarbs Baltic Vibes, kuru radījuši trīs talantīgi džeza komponisti – Kirke Karja (Kirke Karja) no Igaunijas, Kārlis Vanags no Latvijas, un Daiņus Pulausks (Dainius Pulauskas) no Lietuvas.

Šis ir unikāls projekts pasaules mērogā, kas nodrošina gan jaunas mūzikas radīšanas iespēju un pieredzes apmaiņu, gan iespēju eksportēt Latvijas un Baltijas autoru mūziku plašai auditorijai visā pasaulē – tā Eiroradio džeza orķestra uzstāšanos Rīgā raksturo vadošie džeza producenti pasaulē, kuri paralēli koncertam rīko tikšanos Rīgā.

Eiroradio džeza orķestris ir projekts, kas ik gadu apvieno talantīgākos jaunos džeza mūziķus, kuri vēl nav sasnieguši 30 gadu vecumu. Šo projektu rīko Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU) sadarbībā ar kādu no dalībvalstīm, un šogad tas pirmo reizi notiks Latvijā sadarbībā ar Latvijas Radio.

Šogad Latviju Eiroradio džeza orķestrī pārstāvēs jaunais un talantīgais trombonists Vilhelms Logins, kurš ir ieguvis 1. vietu vairākos konkursos un šobrīd muzicē Latvijas Radio Bigbendā, kā arī jau plašāku atzinību guvušais saksofonists Kristaps Lubovs, kurš Eiroradio džeza orķestrī spēlēs baritonsaksafonu. Kristaps Lubovs ieguvis bakalaura grādu mūzikā  Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un šobrīd aktīvi muzicē Latvijas Radio Bigbendā kā arī tādās grupās kā Pieneņu Vīns, Bunch of Gentlemen, Very Cool People un PER. Uzstājies uz vienas skatuves kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Rendy Brecker (ASV) James Morrison (Austrālija) Marius Neset (Norvēģija), Jiggs Wigham (ASV), China Moses (ASV), kā arī ar maestro Raimondu Paulu. 2014. gadā saņēmis Nika Gothama mūzikas balvu par spilgtu radošo darbību.

Eiroradio džeza orķestrī savulaik spēlējuši arī tādi Latvijas mākslinieki kā trompetists Konstantīns Jemeļjanovs, trombonists Rūdolfs Kulbergs, basists Staņislavs Judins un trombonists Intars Busulis.

Dziedātājs un trombonists Intars Busulis dalību Eiroradio džeza orķestrī atceras kā vienu no savas karjeras lielajām izaugsmes iespējām: „Man tas bija liels izaicinājums. Tiecoties līdzi lielajiem meistariem, kuri spēlēja orķestrī, augu arī es pats, sasniedzu ļoti labu līmeni tajā laikā," stāsta I. Busulis.

„Eiroradio džeza orķestris ir unikāls starptautisks projekts pieredzes apmaiņas, dzīvas mūzikas radīšanas un ierakstu apmaiņas jomā, kā arī lieliska attīstības iespēja jaunajiem talantiem. Otra līdzvērtīga projekta vienkārši nav! Mēs WFMT Radio tīklā (WFMT Radio Network) Čikāgā (ASV) nevaram iedomāties labāku izdevību mūsu džeza māksliniekiem, lai sadarbotos ar vadošajiem Eiropas komponistiem un džeza nozares līderiem. Nenoliedzami džezs spēj savest kopā cilvēkus no dažādām pasaules malām un veidot starp viņiem radošu dialogu,” stāsta Čikāgas WFMT Radio tīkla producente un projektu vadītāja Hītera Macdugala (Heather MCDougall). 

Šī ir pirmā reize, kad Eiroradio džeza orķestris uzstāsies Latvijā kopš projekta uzsākšanas 1965. gadā. Unikālo Baltijas valstu simtgadei veltīto džeza koncertu pārraidīs 56 pasaules valstīs un klausīsies miljoniem radioklausītāju Eiropā, Āzijā un pat Āfrikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja