Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dzintaru koncertzāles Ziemassvētku festivālā uzstāsies Elīna Šimkus ar Trio Angelicus

Gada izskaņā no 16. līdz 30. decembrim atjaunotā vēsturiskā Dzintaru koncertzāle aicina uz otro Ziemassvētku festivālu, pavēstīja festivāla pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Deviņos krāšņos koncertos uzstāsies Raimonds Pauls, Valsts Akadēmiskais koris Latvija, trio Art-i-Shock, muzikālā apvienība Raxtu Raxti, Elīna Šimkus, Trio Angelicus, pianists Reinis Zariņš, Rīgas Doma zēnu koris, Xylem Trio, Queen’s six un pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko.

21. decembrī plkst. 19:30 uz Ziemassvētku koncertu aicinās Trio Angelicus – trīs šarmantas lēdijas – Elīna Šimkus (soprāns), Sondra Lejmalniece (flauta) un Ieva Šablovska (arfa), kuru muzicēšanu un draudzību nevar nodēvēt citādi kā par eņģelisku.

Savā Ziemassvētku mūzikas programmā Trio Angelicus aicina klausītājus veldzēties tīrā skaistuma esencē. Pārpasaulīgs Bahs, tēlains Vivaldi, mierinošs Šūberts un Rēgers – šo ģēniju radītās mūzikas vēsts par mieru, garīgumu un ziemas poētiskumu Ziemassvētku laikā it īpaši uzrunā tik personīgi. Un kā nu par skaistumu var runāt bez Volfganga Amadeja Mocarta klātbūtnes ar viņa Laudate Dominum, kuras brīnumainās skaņas komponistam, šķiet, diktējuši paši eņģeļi no debesīm. Līdzās arī Sezārs Franks ar savu slavenāko skaņdarbu Panis Angelicus, jūrmalnieks Rihards Dubra un ziemeļnieks Edvards Grīgs ar sakrālas ievirzes skaņdarbiem. Īru un angļu tautas dziesmas un mīļas Ziemassvētku melodijas balta skaistuma pielietā mūzikas programmā.

Elīna Šimkus ir VII Starptautiskā Klaudijas Taevas konkursa jaunajiem operdziedātājiem laureāte un 2015. gadā par izcilu sniegumu nominēta Lielajai Mūzikas Balvai. Elīna atzīst, ka senā mūzika, baroks un agrīnais klasicisms, kā arī itāļu bel canto repertuārs, ir tas, kurā viņa kā dziedātāja jūtas vislabāk. 

Sondra Lejmalniece flautas spēli apguvusi kopš 10 gadu vecuma. Ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Studējusi arī Luksemburgas konservatorijā pie prof. Karlo Jana un spēlējusi Luksemburgas filharmonijas orķestrī kā flautu grupas praktikante. Piedalījusies dažādos projektos ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Šobrīd ir Latvijas Nacionālās operas orķestra flautu grupas mūziķe. 

Ieva Šablovska ieguvusi bakalaura grādus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā divās specialitātēs: kokles spēlē docētājas Māras Vanagas klasē un arfas spēle docētājas Dzidras Bražes klasē. Ieguvusi maģistra grādu mūzikā JVLMA studiju programmā Kameransamblis asoc. prof. Alda Liepiņa kameransambļa klasē. Ieva muzicējusi dažādu Latvijas orķestru – Sinfonietta Rīga, Rīgas Festivāla orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris, Pūtēju orķestris Rīga sastāvos, kā arī dažādos kameransabļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja