Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džordžs Maikls. Popmūzikas aristokrāta nesatricināmais statuss

"Man nekad nav bijis nekas pret to, ka mani uzskata par popzvaigzni. Cilvēkiem vienmēr šķiet, ka es vēlos, lai mani uztver kā nopietnu mūziķi, taču es par to neuztraucos. Es tikai vēlos, lai viņi zina, ka es pret popmūziku izturos nopietni," 2004. gadā intervijā žurnālam GQ teica Džordžs Maikls (25.06.1963.–25.12.2016.)

Popkultūras vēsturē viņš paliks kā viens no talantīgākajiem, spilgtākajiem dziedātājiem un dziesmu autoriem. 80. gados Džordžs Maikls bija tikpat nozīmīgs un populārs kā citas MTV zelta laiku ikonas – Maikls Džeksons, Madonna un Prinss.

Džordžs Maikls rūpīgi sargāja savu privātumu, dzīvoja noslēgtu dzīvi un distancējās no prominenču sabiedrības. Pēdējos divos gadu desmitos viņa vārds galvenokārt bija saistīts ar skaļiem skandāliem (atkarība no narkotikām un seksa ar svešiniekiem Londonas parkos, auto avārijas utt.), tomēr mākslā Džordža Maikla statuss bija nesatricināms: viņš bija īsts popmūzikas aristokrāts un džentlmenis, kura daiļradē izpaudās smalka gaume un inteliģence. Viņa dziesmām – gan balādēm, gan deju hitiem – ir raksturīgs apbrīnojams melodiskums un romantiskums.

Džordža Maikla radošais mantojums nav neaptverami liels: trīs studijas albumi ar popgrupu Wham!, seši soloalbumi un dažas izlases. Džordžs Maikls, kurš miris Ziemassvētku dienā 53 gadu vecumā, neslēpa, ka pēdējos gados cietis no depresijas un viņu bieži pārņēmusi nespēja sacerēt dziesmas. Viņa pēdējais oriģināldziesmu albums Patience iznācis 2004. gadā.

Mūziķis ironiski uztvēra ziņas par to, ka daudzi kolēģi – tādi kā Eltons Džons un Bono – ļoti uztraucas par viņa fizisko un mentālo labsajūtu un gatavi sniegt palīdzību, ja tāda būs nepieciešama. Dziedātājs uzskatīja, ka citu žēlastība viņam nav īpaši vajadzīga. Džordža Maikla pēdējie koncerti izskanēja 2012. gadā, divus gadus vēlāk iznāca albums Symphonica, kura pamatā ir viņa pēdējā koncertprogramma, kas tika ierakstīta simfoniskā orķestra pavadījumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja