Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Elektroniskās mūzikas duets Bel Tempo laiž klajā debijas minialbumu Pessimismus

Indī/elektroniskās mūzikas duets Bel Tempo (Jūlijs Melngailis un Andis Ansons) izdod debijas minialbumu Pessimismus, kas sastāv no 5 skaņdarbiem.

Ar albumu Pessimismus duets Bel Tempo cenšas atspoguļot laiku, kurā mēs dzīvojam un, kā liecina albuma nosaukums, dziesmas ir pesimistiskas. "Tās izceļ sabiedrības komunikācijas trūkumus, kā arī atspoguļo satraukumu, kas sabiedrībā ir šķietami audzis pēdējos gados, un pēta šo fenomenu caur indivīda perspektīvu. Šīs sajūtas un tēmas daudziem Latvijā arī ir kļuvušas aktuālākas saistībā ar pēdējā laika ģeopolitiskajiem notikumiem," par minialbumu stāsta Bel Tempo dziedātājs Jūlijs Melngailis. 

Minialbuma dziesma DeepBluSea radīta kopā ar Miķeli Putniņu un Londonā dzīvojošo un starptautisku atzinību ieguvušo hiphopa mākslinieci Elīzu Legzdiņu, kura ir sadarbojusies ar tādiem pasaulē zināmiem māksliniekiem kā Rudimental un Holivudas aktieri Idrisu Elbu. Vairāku minialbuma dziesmu tapšanā piedalījušies arī Rūdolfs Macats un Elizabete Gaile.

Bel Tempo ir indī/elektroniskās mūzikas duets no Rīgas. Pirmsākumos abi mākslinieki iepazinās dziesmu rakstīšanas nometnē RIGaLive, bet strādāja attālināti - producents Andis Ansons dzīvoja un strādāja Rīgā, kamēr dziedātājs un komponists Jūlijs Melngailis studēja mūzikas kompozīciju Londonā. Viņi savā mūzikā ietekmējušies no tādiem māksliniekiem kā Caribou, Jungle, Sampha, Toro y Moi un citiem, apvienojot jutekliskus bītus un analogo sintezatoru skaņas ar maigiem vokāliem un pulsējošiem ģitāras rifiem, kas rada dejojamu un vienlaikus intīmu atmosfēru.

Bel Tempo itāļu valodā nozīmē "labs laiks", kas ir mazliet ironiski, ņemot vērā, ka mūziķi darbību sāka  Rīgā un Londonā. Tomēr to var tulkot arī kā "labi pavadīt laiku" - un tieši to Bel Tempo vēlas sniegt saviem klausītājiem: patvērumu no pelēkajām debesīm un peļķēm, no aukstā vēja un īgnām sejām. 

 


 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja