Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Emīla Dārziņa jauktais koris iegūst trešo vietu prestižā konkursā Vācijā

Emīla Dārziņa jauktais koris no 2. līdz 7. jūnijam piedalījās starptautiskā koru konkursā Marktoberdorfā, Vācijā, kur spēcīgā konkurencē ieguva augsto trešo vietu, informēja kora pārstāve Aiva Švēde.

Kori diriģēja Agnese Urka un Kristofers Volšs. 

"Novērtējums Marktoberdorfas konkursā sniedza lielu gandarījumu, jo tas ir lielisks augsta līmeņa konkurss, kur šogad piedalījās 15 kori no 10 pasaules valstīm un četriem kontinentiem. Konkursa laikā bija ne tikai sacensības gars, bet arī brīnišķīga iespēja uzstāties kopā ar citiem koriem skaistās Bavārijas baznīcās un izjust skatītāju mīlestību,” atzina diriģents Kristofers Volšs.

Savukārt diriģente Agnese Urka teica, ka “neaizmirstamas emocijas deva I. Ramiņa Pūt, vējiņi dziedāšana kopā ar ONE kamerkori no Singapūras”.

Starptautiskais koru konkurss Marktoberdorfā notiek no 1989. gada ik pēc diviem gadiem un šogad tas notika piecpadsmito reizi. Tajā piedalījās kori no ASV, Indonēzijas, Singapūras, Filipīnām, Argentīnas, Norvēģijas, Francijas, Vācijas, Slovēnijas un Lietuvas.  Uzvaru dalīja kamerkoris Nova no Norvēģijas un Georgia State University Singers no ASV.

No Latvijas līdz šim godalgotas vietas konkursā iegūt bija izdevies koriem Ave Sol (1991), Dzintars (1992), Versia (1995), Kamēr... (1999),  un Balta (2015), un tagad laureātu pulkam ir pievienojies arī Emīla Dārziņa jauktais koris.

Sezonas noslēgumā koris uzstāsies koncertā Klusiņām jūra tek… 14. jūnijā plkst. 19 Rīgā, Sv. Jāņa baznīcā, kas veltīts komunistiskā genocīda upuru piemiņai. Koncertā koris uzstāsies kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas jaukto kori Sola un orķestri Rīga.

Piemiņas dienai veltītais koncerts ir bezmaksas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja