Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāla Laba daba galvenie viesi šogad būs grupas Múm un Inner Circle

Festivāls Laba Daba šogad atzīmēs desmit gadu jubileju, un no 3. līdz 5. augustam piedāvās plašu mūzikas programmu, par galvenajiem ārvalstu viesiem izvēlēti islandiešu grupa Múm un regeja grupa Inner Circle no Jamaikas, informēja Radio NABA producente Anete Enikova.

Papildus tam, ka Laba Daba šogad svin savu desmit gadu jubileju, Jamaikas regeja smagsvari Inner Circle festivālā ierodas savas piecdesmit gadu jubilejas koncertturnejas ietvaros. Kopš 1968. gada mūziķi bijuši ražīgi, līdz šim brīdim izdodot 29 albumus un tādus pasaules mūzikas topu augšgalos nonākušus hītus kā Bad Boys un Sweat (A La La La La Long). Mūzika, kuru klausoties katrs atvērsies smaidam un neviļus vēlēsies dungot līdzi.

Islandes atmosfēriskā mūzikas grupa Múm, kuras mūziku raksturo liegas balsis, ierasto un netradicionālo instrumentu, kā arī digitālo tehnoloģiju lietojuma rezultātā radītas skaņu kombinācijas. Viņu mūzika klausītāju maģiski ievelk, aiznes sajūtu ceļojumā, kurā pazudis laiks un dažbrīd liekas, ka pazūd arī zeme zem kājām! Viens no ansambļa dibinātājiem reizēm līdzdarbojas arī grupā FM Belfast.

Šogad apstiprināto mūziķu vidū ir arī igauņu dream pop apvienība Pia Frausreggae grupa Reggaeon no Gruzijas, ska-core apvienība Ferris Wheel no Baltkrievijas, ASV dzīvojošās Kerijas Kalējas un Erika Džeika (Eric Jayk) duets Astra The 22s, kā arī pašmāju mūziķi Pienvedēja piedzīvojumi, Mary Jane, grupa Sigma, Elektrofolk, Sniedze Prauliņa, Ozols un Tehnikums, Jauno Jāņu orķestris, The Bad Tones, Evija Vēbere, Jauno mūzikas grupu konkursa Hadrons uzvarētāji Cellar Cat, UFO un Grupa, “Oranžās brīvdienas”, panki „PND” un Oskara Jansona konceptalbuma  Montserrat koncerts kopā ar grupu Jūk.

Drīzumā tiks ziņots par citiem mūziķiem un  grupām, kā arī par elektroniskās mūzikas un Ej Apskrieties prieka mājas skatuves dalībniekiem. Par visām radošajām aktivitātēm, atrakcijām, teātra un kino programmu varēs uzzināt mājas lapā www.labadaba.lv

Kā pateicība iepriekšējo gadu festivāla apmeklētājiem, Īpaša akcija aprīļa mēnesī notiek Kafejnīcā Gauja, kur uzrādot kādu no iepriekšējo gadu festivāla apmeklētāja aprocēm, biļeti var iegādāties pa 29 EUR.

Starptautisko mūzikas festivālu Laba Daba rīko Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA un aģentūra Pareizā ķīmija. Kā ierasts, festivāls norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki  Līgatnes pagastā. Biļetes uz festivālu pieejamas visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja