Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Laba daba uzstāsies leģendārais vācu mūziķis Westbam

Festivālā Laba daba, kas no 5. līdz 7. augustam notiek Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki, uzstāsies leģendārais vācu mūziķis Westbam, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Kristīne Griestiņa.

Papildus jau izziņotajiem pašmāju mūziķiem, festivāla programmu papildinās perkusionista Nila Īles pasaules mūzikas grupa Kanisaifa, vīru kopa Vilki, East Bam jeb Roberts Gobziņš, panku banda PND, regeja apvienība Riga Reggae, mākslinieka Kristiana Brektes un viņu domu biedru grupas eksperimentālās mūzikas projekts +K+M+B, kā arī nozīmīgā latviešu sintpopa grupa LLL, kura īpašam koncertam apvienosies tieši Laba daba festivālā. Programma vēl tiks papildināta ar koru un etno mūzikas priekšnesumiem, par kuriem tiks ziņots drīzumā. 

Šogad festivālā gaidāma gan par tradīciju kļuvusī Ej apskrieties pankroka skatuve ar deviņām pašmāju mūziķu grupām un projektiem, gan divu nakšu vietējo ārvalstu DJ programma lielajā Ratnieku šķūnī uz Suņa skatuves, kā arī uz noskaņu skatuves Pūces miga. 

Ārvalstu muzikālajā programmā būs leģendārais vācu mūziķis, dīdžejs Westbam, elektroniskās mūzikas māksliniece Zavoloka no Ukrainas, enerģiskais izraēļu duets AGAT un Salum Matata no Tanzānijas.  Programma vēl tiks papildināta ar māksliniekiem no Ukrainas, Kanādas un Lietuvas.

Vācu mūziķis Westbam jeb īstajā vārdā Maksimilians Lenzs (Maximilian Lenz) savas mūziķa gaitas sāka 1978. gadā dzimtajā Minsterē. Savu dīdžeja karjeru Westbam sāka 1983. gadā, savukārt gadu vēlāk mūziķis pārcēlās uz Berlīni, sekojot savam mentoram, vācu tehno mūzikas leģendai un vienam no Mayday festivāla rīkotājam Viljamam Rotgeram (William Rottger). 1985. gadā Westbam publicēja ietekmīgo rakstu What is Record-art?, kurā stāstīja par dīdžeja spēles tehnikām un apgalvoja, ka dīdžejs ir mūziķis– kāds, kurš rada savas dziesmas un ierakstus. Pāris gadus vēlāk Gētes institūts iekļāva Westbam projektā, kurš uzstājās Seulas Olimpiskajās spēlēs. Westbam uzstājās arī pirmajā Berlīnes Love Parade 1989. gadā un ir vienīgais mākslinieks, kurš labi zināmajos svētkos uzstājies katru reizi – līdz pat 2008. gadam, kā arī bijis Love Parade himnas autors no 1997. līdz 2008. gadam. 1991. gadā dienasgaismu ieraudzīja Mayday, viens no nozīmīgākajiem mūsdienu techno festivāliem. Westbam bijis gan pirmā, gan vēlāko Mayday iniciators un viens no rīkotājiem. Līdz šim Westbam izdevis vairāk nekā desmit albumus, neskaitāmus singlus, remiksus un kompilācijas. Ierakstu tapšanā mūziķis sadarbojies ar  Iggy Pop, Ričardu Butleru (Richard Butler), Lil Vaijnu (Lil Wayne), Braienu Molko (Brian Molko), Hjū Kornvelu (Hugh Cornwell) un daudziem citiem. 

Kopā ar Westbam uz skatuves kāps East Bam jeb Roberts Gobziņš – ilggadējs Westbam biedrs. Viņi vairākkārt uzstājušies kopā Berlīnē un citur Eiropā, kā arī East Bam piedalījies arī vairākos Westbam dziesmu ierakstos. 

Biļetes pieejamas www.labadaba.lv un Biļešu servisa kasēs. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja