Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Festivāla Riga Symphony Grand Prix izcīna dziedātājs no Bulgārijas

Svētdien, 18.decembrī, VEF Kultūras pilī norisinājās festivāla Riga Symphony svinīgais Galā koncerts, kur tika sadalītas balvas starp talantīgākajiem festivāla dalībniekiem, informēja festivāla prezidente Jeļena Švilpe.

Par festivāla galvenās balvas – Grand Prix of the Riga Symphony (1000 eiro nodrošināja festivāla atbalstītāji Radisson) – ieguvēju kļuva dziedātājs Krums Krumovs no Bulgārijas, kurš izpildīja dziesmu Breathing.

Kategorijā World Hits laurus plūca dziedātāja Milena Mirijanyana no Armēnijas, savukārt kategorijā Folk song - Nikola Atanasova (Bulgārija). Par labāko kategorijā Latvian composer’s song or song in your country lanquage tika atzīta Hasmika Gapoyana no Armēnijas. Kategorijā Author an original song laurus plūca Edovann no Latvijas (viņš saņēma arī specbalvu no Kazahstānas vēstniecības), bet par Dimanta balss īpašnieci tika atzīta dziedātāja Liliana Sauvola no Somijas.

Festivāla Galā koncerta vadītāja lomā iejutās dziedātājs Markus Riva, un, kā ierasts, koncerts noslēdzās ar Balto Ziemassvētku balli.

Starptautiskā vokālā festivāla Riga Symphony starptautiskajā žūrijā darbojās arī Latvijas pārstāvji: operdziedātāja un Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās katedras vadītāja Aira Rūrāne, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, dziedātājs, saksofonists un dziesmu autors Jānis Lemežis, kā arī Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs.

Festivālā šogad piedalījās talantīgi jaunieši no Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Šveices, Grieķijas, Kazahstāna, Armēnijas, Gruzijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas, Vācijas, Bulgārijas, Serbijas, Maltas, Izraēlas, Beļģijas un citām valstīm.

Visi festivāla koncerti tika translēti festivāla Riga Symphony lapā sociālajā tīklā Facebook, kā arī festivāla oficiālajā YouTube kanālā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja