Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Festivālā Vides deja uzstāsies dejas kompānija no Izraēlas

Piektdien, 2. augustā, plkst. 21.30 Ropažu brīvdabas estrādē laikmetīgās dejas festivāla Vides deja 2013 ietvaros ar iestudējuma Zen Dance pasaules pirmizrādi uzstāsies dejas kompānija Liat Dror Nir Ben Gal no Izraēlas, informēja festivāla pārstāve Ieviņa Ancena.

Kompāniju vada divi izcili horeogrāfi - Liata Drora un Nirs Ben-Gals. 80. un 90. gadu mijā duets veidojis spilgtas horeogrāfijas. Izveidojot paši savu dejas kompāniju Liat Dror Nir Ben Gal, Liata un Nirs tajā apvienoja dejas profesionāļus, kuri apveltīti ne tikai ar nevainojamu tehniku, bet arī spēcīgu harizmu, atraktīvām idejām un ekspresīvām, individualizētām kustībām.

Pērn Liata un Nirs iestudēja dejas izrādi Up Chi Down Chi, ar ko šobrīd apceļo visu pasauli, bet jaunākais iestudējums – Zen Dance – pasaules pirmizrādi piedzīvos tieši Latvijā, spilgti raksturojot dejas kompānijas estētiku.

"Dažreiz jāļauj lietām būt tādām, kādas tās ir. Tas ir vienkārši – kā paspert soli, dziļi ievilkt elpu. Uz brīdi paskaties no malas, pavēro lietas, vietas un situācijas tādas, kādas tās ir, nevis kādām tām, tavuprāt, būtu jābūt. Norādi vēlamo virzienu vārdam, darbībai, kustībai, un dabiski ļaujies tam, kas notiek. Dažreiz mēs varam būt kā koki ceļa abās pusēs - bez saistībām, bez īpašām vēlmēm. Jo reizēm lietas patiešām ir tādas, kādas tās ir, un nav vērts tās sarežģīt," – šāds poētiskais uzstādījums sniegts izrādei Zen Dance.

No 29. jūlija līdz 3. augustam Ropažos notiks festivāls Vides deja. To rīko dejas teātra kompānija Stars’ Well sadarbībā ar Ropažu kultūras centru, un tā mērķis – laikmetīgās dejas mākslas popularizēšana un vēlme uz ierastajām lietām paraudzīties citām acīm. Vairāku profesionālu horeogrāfu un pasniedzēju vadībā festivāla laikā notiks laikmetīgās dejas, kontaktimprovizācijas un muzicēšanas meistarklases. Festivāla noslēgumā, 3. augustā, visi laipni aicināti vērot gan meistarklašu rezultātu – izveidotās performances, dejas teātra kompānijas Stars’ Well izrādi Krāsas, kā arī baudīt aizraujošu kultūras pasākumu programmu visas dienas garumā.

Ieeja skatītājiem – bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja