Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Festivālā Via Baltica notiks kamermūzikas meistarklases

Festivāls Via Baltica šogad jaunajiem mūziķiem sniedz iespēju pieteikties meistarklasēm, kas notiks no 13. līdz 18. augustam, informē festivāla rīkotāji.Nodarbības piecu dienu garumā ar dalībnieku koncertiem Liepājā un tās apkārtnē vadīs atzīti, izcili mūziķi un pedagogi. Vijolniece Eva Bindere un alta spēles virtuozs Maksims Novikovs pasniegs meistarklases stīgu kameransambļiem – trio, kvartetiem, klavieru trio, kā arī vijoles un alta spēlē.

Savukārt klasiskās un džeza klarnetes meistarklases vadīs vācu klarnetists Endijs Mails, kurš mūzikā spēj nojaukt jebkuras robežas un būvēt jaunus tiltus starp žanriem un spēles manierēm. Meistarklases paredzētas interesentiem ar dažādu līmeņu pieredzi - mūzikas vidusskolu, augstskolu studentiem, jauniešu orķestru mūziķiem un ansambļiem, profesionāļiem. Meistarklašu dalībniekiem jābūt sasniegušiem 16 gadu vecumu.Nodarbību dalībnieki varēs apmeklēt visus festivāla Via Baltica koncertus bez maksas. Dalībniekus gaida arī ekskursija pa Liepājas pilsētu un Karostu, iepazīšanās ar lielākajam vēsturiskajām ērģelēm pasaulē un Liepājas pludmales baltās smiltis. Festivāls Via Baltica šogad norisināsies no 10. līdz 23. augustam un pulcēs atzītus māksliniekus no valstīm ap Baltijas jūru. Latviju pārstāvēs tādi klausītāju iemīļoti mūziķi kā Dita Krenberga, Ints Dālderis, Aina Kalnciema, orķestra Sinfonietta Rīga Stīgu kvartets un daudzi citi. Atsevišķa festivāla skatuve šogad tiks atvēlēta arī jaunajiem talantiem. Savukārt mūzikas nozares profesionāļus festivāls pulcēs no 15. līdz 17 augusta, kad notiks konference mūzikas festivālu rīkotājiem.

Jaunie mūziķi meistarklasēm pieteikties var līdz 15. jūlijam. Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.viacultura.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja