Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Festivāls Sansusī gatavs jauniem pārsteigumiem

Šogad festivāla Sansusī organizatori labklājības rezidenču centrā Aknīstē no 12. līdz 14. augustam aicina uz vairāk nekā 25 notikumiem trijās diennaktīs, kurus nodrošinās vairāk nekā 130 pašmāju un ārzemju mākslinieku.

Kā ierasts, programma līdz ierašanās festivāla teritorijā nebūs zināma, tomēr neviens no priekšnesumiem nepārklāsies, izturīgākajiem būs iespējams piedzīvot pilnīgi visu devītajā gadā sarūpēto programmu.

Festivāla celšanas nedēļas trijos vakaros varēs baudīt bezmaksas ugunskurkoncertus. Pirmdien (8. augusts) plkst. 18.00 cirka mākslinieki Lizeth Valme (Igaunija) un Aleksejs Smolovs izrādīs savu Sansusī labklājības rezidenču nosolēguma darbu. Otrdien (9. augusts) plkst. 21.00 pianists Kārlis Tirzītis sniegs solo programmu. Savukārt trešdien (10. augusts) plkst. 21.00 piedāvājumā pianista Ērika Lazareviča un vijolnieces Markéta Fraňková (Čehija) duets. 

Festivāla mākslinieciskais vadītājs: "Ieskicējot nedēļas nogales norises – būs gan kamermūzikas koncerti, gan teātra un dejas izrādes, tāpat fiziskais teātris un citi muzikāli piedzīvojumi, tradicionālie un nu jau slavenie kautiņi, kas šogad vienā vakarā solās būt visdaudzskaitlīgākie un kas notiks pārbūvētajos bāros, 20 minūšu diskotēkas un performances. Notikumi būs gan festivāla teritorijā, gan ārpus tās – būs gan zināmas, gan jaunas vietas, piemēram, tiks "apdzīvota" jauna pļava un vecie kapi. Vēršu uzmanību, ka šogad festivāla programma sāksies piektdienā (12. augusts) ar prelūdiju Aknīstes centrā pēc Sansusī laika plkst. 17.00. Noslēgums gan kā ierasts paredzēts svētdienā (14. augustā) festivāla teritorijā ap plkst. 17.00."

Festivāls ir bērniem, suņiem, dabai un laipniem cilvēkiem draudzīgs. Kā ierasts pēdējos gados par mazākajiem festivāla dalībniekiem rūpi palīdzēs nodrošināt Babyroom telts. Savukārt ēdināšanu nodrošinās Nata cafe, kas šogad pirms festivāla jau iepriekšpārdošanā piedāvā iegādāties ēšanas talonus. Vairāk informācijas https://natacafe.lv/products/esana-sansusi-festivals. Lai mazinātu atkritumu daudzumu, rīkotāji aicina ņemt līdzi savus traukus, vienlaikus arī šogad uz vietas darbosies trauku depozītsistēma.

Biļetes var iegādāties www.sansusi.lv un www.bilesuparadize.lv. Biļetes, norēķinoties skaidrā naudā, varēs iegādāties arī uz vietas festivālā.

Biedrība Sansusī dibināta 2013. gadā, sanākot domubiedru grupai, lai 2014. gada augusta otrajā nedēļas nogalē brīvdienu mājas pagalmā organizētu vairāku dienu pasākumu – alternatīvu kamermūzikas festivālu Sansusī. Kopš tā laika festivāls Sansusī notiek ik gadu. Sākotnējā ideja bija izveidot brīvdabas kamermūzikas festivālu, apvienojot to ar maza rokfestivāla gaisotni – dzīvo teltī, bet klausies klasisko mūziku. Lai arī festivāla programmā ik gadu ir daudz dažādu gadsimtu un stilu kamermūzikas opusu, viens no galvenajiem akcentiem ir laikmetīgās kamermūzikas popularizēšana. Sākot no 2016. gada, festivālā tiek iekļautas arī citas laikmetīgās skatuves formas – laikmetīgais cirks, laikmetīgā deja, teātra izrādes un performances. Liela vērība tiek pievērsta mākslas darbu pasniegšanai, kas rezultējas to izrādīšanā netradicionālās vietās un formās. Viens no lielākajiem Sansusī priekiem ir eksperimentēšanas prieks, ar kuru daudzkārt izdodas pārsteigt publiku.

Vairāk: www.sansusi.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Augļi un ogas

Jūs jau zināt – ja uz kādu brīdi iestājas klusums, nebūs labi! Krietnu laiku ieklausījos klusumā, kas valda ap Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvēšanu

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja