Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Foto: Aizvadīts ceturtais opermūzikas galā koncerts Draugi – Andrejam Žagaram

Novembra sākumā koncertzālē Cēsis jau ceturto reizi koncertā Draugi – Andrejam Žagaram pulcējās opermūzikas cienītāji, lai pieminētu pāragri mūžībā aizgājušo spožo kultūras personību Andreju Žagaru un ar augstvērtīgiem mākslinieku priekšnesumiem godinātu viņa piemiņu.

Opermūzikas galā koncertā klausītājus priecēja vairāki spoži solisti no ārzemēm un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris izcilā lietuviešu diriģenta Gintara Rinkēviča vadībā.

Ik gadu programma tiek veidota, piesaistot izcilus solistus un diriģentus, kuri strādājuši kopā ar Andreju Žagaru. Šoruden Cēsīs uzstājās Rīgā dzīvojošais franču soprāns Perīna Madefa (Perrine Madefou), par operas Penelopi Krūsu dēvētais gruzīnu mecosoprāns Nino Surguladze, operas kritiķu augsti vērtētais armēņu tenors Liparits Avetisjans, kā arī latviešu bass Edgars Ošleja, kurš šogad saņēma Latvijas Lielo mūzikas balvu 2021 kategorijā Gada jaunais mākslinieks. Koncertprogrammu veidoja komponists Arturs Maskats, kurš ir arī Andreja Žagara kultūras attīstības fonda vadītājs.

Fondu kultūras atbalstam un attīstībai Andrejs Žagars nodibināja 2016. gadā un tas uzsāka darbību ar ievērojamā režisora, teātra un audio-vizuālo mediju mākslinieka Roberta Vilsona un Mihaila Barišņikova otrā kopdarba – monoizrādes Vēstule cilvēkam – viesizrādēm Latvijas Nacionālajā operā. Tam sekoja starptautisku atzinību guvušās dziedātājas Kristīnes Opolais koncerts Latvijā. Ar fonda atbalstu Latvijā ir viesojušies Eiropas izcilākie baletdejotāji un horeogrāfi, kā arī viens no pasaules spožākajiem mūziķu kolektīviem – Leipcigas Gewandhaus orķestris Andra Nelsona vadībā.

Kopš 2019. gada Vidzemes koncertzālē Cēsis notiek Andrejam veltīti opermūzikas galā koncerti, kuros klausītājiem ir bijusi iespēja baudīt pasaulē atzītu operdziedātāju sniegumu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pavadībā – ir uzstājušies Kristīne Opolais, Irēne Teorīne, Oļesja Petrova, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja