Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Ļaudis plūst baudīt Dienvidkurzemes festivāla Rimbenieks koncertus

No 4. līdz 20. augustam ar 10 dažādiem koncertiem Dienvidkurzemi apceļo Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls Rimbenieks, kas šogad notiek jau trešo reizi.

Aizvadītajā nedēļā festivāls klausītājus veda uz tādām skaitām vietām kā Dēseles dzirnavas un Kalvenes muižas parks, kā arī Gramzdas, Ziemupes un Apriķu baznīcas.

Dēseles dzirnavās mūzikas mīļotājus priecēja smalks un vasarīgs mūzikas instrumentu salikums.  Līdzās Liepājas Simfoniskā orķestra talantiem - flautistei Egijai Sproģei un mežradzniekam Ingum Novicānam - un lieliskajai kamermūziķei Ievai Dzērvei muzicēja arī Eiropas augstākās klases kolektīva, Andra Nelsona vadītā Leipcigas Gewandhaus orķestra mūziķe Amanda Tauriņa. Pirmatskaņojumu piedzīvoja Kārļa Rēriha jaundarbs “Ikdienišķās invāzijas”.

Kalvenē publika baudīja pūtēju ansambļa “Libau Brass Quintet” un perkusionistes Martas Kauliņas-Pelnēnas uzstāšanos. Dzīvespriecīgajā koncertprogrammā skanēja “Coldplay”, “Fools Garden”, “Lucky Chops”, ABBA un citu mūziķu populāru skaņdarbu aranžijas.

Gramzdas baznīcā varēja baudīt čehu romantisma un Pētera Vaska mūziku ievērojamā Liepājas arhitekta Paula Maksa Berči vārdā nosauktā kvarteta sniegumā. Kvartetā muzicē četri izcili jaunākās paaudzes orķestra mūziķi - vijolnieki Gunārs Mūrnieks un Diāna Reimane, altiste Elīna Čipāne un čellists Klāvs Jankevics.

Ar mocartiski dzirkstošu, ešenvaldiski aizkustinošu mūziku un pjacolliski kaislīgu mūziku Ziemupes baznīcā klausītājus aizrāva Liepājas mežragu kvartets un vijolniece Līva Tomiņa.

Bet vēl vakar stāvgrūdām pilnā Apriķu baznīcā ar Bēthovena, Dvoržāka, Šostakoviča un van Glises skaņdarbiem publiku apbūra Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķes - flautiste Agnija Ābrama, vijolniece Līva Tomiņa un altiste Elīna Čipāne.

Puse no festivāla nu ir aizvadīta, bet priekšā vēl vairāki koncerti Bārtā, Grobiņā, Jūrmalciemā un Rucavā.

  • Ceturtdien, 17. augustā, pulksten 19 Bārtas Kultūras namā skanēs dzīvīga, uzmundrinoša un veldzējoša, ornamentāli bagātināta baroka mūzikas programma ar kompozīcijām, ko radījuši ģēniji – Georgs Frīdrihs Hendelis, Antonio Vivaldi un Žans Marī Leklērs. Muzicēs Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieki orķestra koncertmeistares Līgas Baltābolas vadībā, kā arī Lielās mūzikas balvas 2018 nominante un aizrautīga senās mūzikas interprete klavesīniste Gertruda Jerjomenko.
  • 18. augustā pulksten 19 Grobiņas evaņģēliski luteriskajā baznīcā klausītājus priecēs Liepājas Simfoniskā orķestra pūtēju sastāvs. Diriģenta Gunta Kuzmas interpretācijā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta valdzinošā Serenāde un Riharda Štrausa neskaitāmu balsu un piebalsu bagātā Sonatīne.
  • 19. augustā pulksten 20 Jūrmalciema tīklu mājā skanēs meditācijas par jūru un mūsu laikmetu dziedambalsij, stāstniekam un video. Pasākumā piedalīsies Latvijā dzimusī un Eiropā pieprasītā laikmetīgās mūzikas dziedātāja Helēna Sorokina, kas ar savu balsi var paveikt neiespējamo, tostarp attēlot jūras viļņu spēles un oriģināli domājoša jaunā videomāksliniece Patrīcija Vilsone. Savukārt Oresta Silabrieža stāstījums savīs redzamo un dzirdamo vienā vasarīgi novakarīgā audeklā.
  • 20. augustā pulksten 15 Rucavas baznīcā Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks” izskanēs ar Liepājas Simfoniskā orķestra pūtēju sastāva un diriģenta Gunta Kuzmas uzstāšanos. Programma tā pati, kas 18. augustā Grobiņas baznīcā - Volfganga Amadeja Mocarta valdzinošā Serenāde un Riharda Štrausa neskaitāmu balsu un piebalsu bagātā Sonatīne.

Ieeja visos festivāla koncertos ir bezmaksas! Festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Dienvidkurzemes novads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja