Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Noslēdzies Dienvidkurzemes festivāla Rimbenieks trešais ceļojums

No 4. līdz 20. augustam ar 11 dažādiem koncertiem Dienvidkurzemi apceļoja Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes novada pašvaldības kopīgi rīkotais mūzikas festivāls Rimbenieks, kas šogad norisinājās jau trešo reizi.

Festivāla noslēdzošā nedēļa klausītājus veda uz  Bārtu, Grobiņu, Jūrmalciemu, Rucavu un arī Smaižu baznīcu, kur pirms trīs gadiem festivāls iesākās.

Bārtas Kultūras namā klausītāji baudīja dzīvīgu, uzmundrinošu un veldzējošu, ornamentāli bagātinātu baroka mūzikas programmu ar kompozīcijām, ko radījuši ģēniji – Georgs Frīdrihs Hendelis, Antonio Vivaldi un Žans Marī Leklērs. Tur muzicēja Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieki orķestra koncertmeistares Līgas Baltābolas vadībā, kā arī Lielās mūzikas balvas 2018 nominante un aizrautīga senās mūzikas interprete klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

Grobiņas luterāņu baznīcā Liepājas Simfoniskā orķestra pūtēju sastāvs diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņoja Volfganga Amadeja Mocarta valdzinošo Serenādi un Riharda Štrausa neskaitāmu balsu un piebalsu bagāto Sonatīni.

Jūrmalciema tīklu mājā skanēja meditācijas par jūru un mūsu laikmetu dziedambalsij, stāstniekam un video. Pasākumā piedalījās Latvijā dzimusī un Eiropā pieprasītā laikmetīgās mūzikas dziedātāja Helēna Sorokina, kas ar savu balsi var paveikt neiespējamo, tostarp attēlot jūras viļņu spēles un oriģināli domājoša jaunā videomāksliniece Patrīcija Vilsone. Savukārt Oresta Silabrieža stāstījums savija redzamo un dzirdamo vienā vasarīgi novakarīgā audeklā.

Dienvidkurzemes festivāla “Rimbenieks” noslēguma koncerts izskanēja Rucavas baznīcā, kur diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atkal muzicēja Liepājas Simfoniskā orķestra pūtēju sastāvs, priecējot klausītājus ar skaisto Volfganga Amadeja Mocarta un Riharda Štrausa mūziku.

Bet pašā noslēgumā festivāls atgriezās savā sākuma punktā – Smaižu baznīcā, kur 2021. gada 10. jūlijā festivāls iesākās.Turpat netālu atrodas kādreizējā Liepājas mēra un ievērojamā sabiedriskā darbinieka Ēvalda Rimbenieka dzimtās mājas, tādēļ tieši šajā vietā, Smaižu baznīcas piekājē, vakar notika pirmā iepazīšanās ar grāmatu, ko par šo izcilo personību raksta Tasmānijā dzīvojošā Ēvalda Rimbenieka mazdēla dzīvesbiedre Džena Kuplis.

Mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis kopā ar Liepājas Simfoniskā orķestra direktoru Uldi Lipski lasīja fragmentus no topošās grāmatas, savukārt orķestra mūziķi, klarnetists Kārlis Catlaks un sitaminstrumentālists Edgars Vaivods piepildīja šo brīnišķīgo vakaru ar muzikālām starpspēlēm, atskaņojot Olivjē Mesiāna, Johana Sebastiāna Baha, Evelīnas Glennijas un Keiko Abes skaņdarbus.

Festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Dienvidkurzemes novads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja