Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Georgijs Osokins sniegs romantisku klaviermūzikas koncertu Dzintaru koncertzālē

Valentīndienā, 14. februārī, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē uz romantisku klaviermūzikas koncertu ciklā Dzimuši Latvijā aicina starptautisko konkursu laureāts, jaunākais Osokinu dinastijas pianists, talantīgais Georgijs Osokins, informēja koncertzāles pārstāvis Martiņš Pučka.

Georgijs Osokins sevis radītajā mūzikas telpā aicina ar dziļumu, nopietnu pieeju mākslai un interpretācijām ar patiesīguma svaru. “Viņam piemīt rets F. Šopēna mūzikas interpreta talants,” saka slavenais pianists un pedagogs Sergejs Babajans (Sergei Babayan). Savukārt leģendārais krievu pianists Dmitrijs Baškirovs (Dmitri Bashkirov) teicis: “Šis jaunais mūziķis ir ārkārtīgi talantīgs.”

Ciklā Dzimuši Latvijā savā soloprogrammā G. Osokins pie klausītājiem dosies ar klaviermūziku, kurā neapolietis Domeniko Skarlati (Domenico Scarlatti) atklāj elegantu skaistumu starp baroku un klasicismu, Sergejs Rahmaņinovs (Sergei Rachmaninoff) ar vīrišķīgu romantiķa roku ved pa bezgalīgu melodiju plašumiem, Arvo Perts (Arvo Pärt) skaņdarbā Für Alina pirmo reizi ieskandina tintinnabuli stilu, kas viņam vēlāk atnesīs pasaules slavu. Un, protams, dvēseles un klavieru taustiņu aristokrāts Frideriks Šopēns (Fryderyk Chopin), kura mūzikas interpretācija jau kļuvusi par G. Osokina programmu neatņemamu piedzīvojumu.

Pēc fināla F. Šopēna konkursā 2015. gadā jaunākais Osokinu dinastijas pianists Georgijs Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs”. Kopš dalības konkursā G. Osokins ir ticis aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista firmas zīme ir F. Šopēna mūzika. Britu ierakstu kompānijas Piano Classics paspārnē izdots G. Osokina soloalbums ar vēlīnajiem F. Šopēna opusiem, izpelnoties slavinošas recenzijas no ievērojamiem Kanādas, Francijas un Vācijas mūzikas izdevumiem. 2019. gada sākumā plānots izdot jaunu tvartu, kas būs veltīts Sergeja Rahmaņinova mūzikai. Šajā gadā G. Osokinam gaidāma koncerttūre Āzijā un ASV ar Gidonu Krēmeru, Giedri Dirvanauskaiti (Giedrė Dirvanauskaitė) un Kremerata Baltica, kā arī debija prestižajā Rūras klavieru festivālā Vācijā un Friburgas/Bernes klavieru sērijās.

Dzimuši Latvijā ir koncertu cikls, kura ietvaros atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē notiek tādu izcilu Latvijas mākslinieku solokoncerti, kuri savu meistarību un atzinību ir nostiprinājuši ārpus Latvijas robežām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja