Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ģertrūdes ielas teātrī etnokoncertā muzicēs Miglas asni un Kokle

Ģertrūdes ielas teātrī notiks ziemas etnokoncerts - ceturtdien, 19.janvārī plkst. 19 teātrī uzstāsies tautas mūzikas grupas Miglas asni un Kokle, portālam Diena.lv vēsta koncerta rīkotāji.Kokle dibināta jau 1980.gadā, ansambļa mājvieta ir Rīgas Skolēnu pils. Šobrīd tajā trīs vecuma grupās aktīvi darbojas ap 50 bērnu un jauniešu, kas dzied un spēlē kokles, stabules, mandolīnu, čellu, vijoles, bungas, ģitāras un akordeonu.

Kokle savos koncertos iekļauj gan etnogrāfisko mūziku, gan arī pašu veidotas postfolkloras kompozīcijas. Kokle aktīvi koncertē ne tikai Latvijā, bet pēdējo gadu laikā pabijusi arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Ungārijā, Bulgārijā, Bosnijā un Baltkrievijā. Koncertā muzicēs Kokles vecākā grupa, kas savu muzicēšanas māku apliecinājusi, 2010.gadā  ierakstot kompaktdisku _Tur man mūžam neapnika.Grupa Miglas asni _izveidota 2011.gada sākumā. Ansambļa instrumentālo bāzi veido vijole, bungas, basģitāra, ģitāra un čells, pavadot vairākas meiteņu un puišu balsis. Grupas repertuārā pārsvarā iekļauta latviešu un lietuviešu tautas mūzikai, tradicionālo melodiju un ritmus apvienojot ar mūsdienīgām harmonijām un stiliem. Savā pirmajā sezonā Miglas asni paspējuši uzstāties gan Jāņu ielīgošanā Andrejsalā kopā ar grupu Dzelzs vilks, gan folkkafejnīcās Ala un Bubamara, izstāžu zālē Arsenāls, kafejnīcā Taka, festivālā Bildes, kā arī Liepājā un Valmiermuižā.

Koncerts tiek organizēts sadarbībā ar Ģertrūdes ielas teātri un mūzikas izdevniecību Lauska. Biļetes iegādājamas pirms koncerta, kā arī www.bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja