Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Grupa Juuk izdod albumu Indulgenču tirgotāji un aicina uz koncertu fon Stricka villā

Grupa Juuk aicina sanākt kopā uz sava debijas albuma Indulgenču tirgotāji klajā nākšanu ar koncertu ceturtdienā, 11. jūlijā plkst. 19 Rīgā, Fon Stricka villā, informēja grupas pārstāve Dita Ābola.

Ietekmējoties no ASV un Rietumeiropas folkmūzikas mantojuma, Juuk pirmais albums ir veltījums kultūrai, kura ir eksistējusi vienmēr – no ceļmalām un tavernām līdz rokmūzikai; mūzikai, kas sākotnēji domāta nevis koncertzālēm, bet kopā spēlēšanai virtuvēs, viesistabās vai citādi sanākot kopā. Šī tradīcija Latvijā ir īpaši stipra un neaprobežojas ar mūziku vien, un mūsdienās lielā mērā balstās uz vēlmi stāstīt stāstus un iesaistīties dialogā vienam ar otru, kas arī ir savedis kopā grupas dalībniekus. Albumu rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis Latvijas alternatīvās scēnas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā Bicycle Systems.

Iepriekšpārdošanā vietnē Bandcamp iespējams iegādāties digitāla albuma lejupielādi, kā arī grupas dalībnieku parakstītu CD, kuru būs iespējams saņemt koncerta laikā Fon Stricka villā. Ieeja koncertā ir bez maksas no plkst. 18.

Grupā Juuk sadarbojas zināmi alternatīvās scēnas mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo, tumšo folk & kantrī – mūziku, kuru Latvijā dzird reti, neraugoties uz latviešu mīlestību pret skumjām un sērām. Grupā ir trīs dziesmu autori un solisti: Sniedze Prauliņa (balss, flauta), Edgars Šubrovskis (balss, ģitāras, bass) un Oskars Jansons (balss, ģitāras, bandžo); grupā spēlē arī Dina Skreitule (vijole, piebalss) un Rinalds Maksimovs (sitamie instrumenti). Ierakstā sitamos instrumentus spēlē arī Raitis Viļumovs.

Albumā iekļautas deviņas dziesmas: sešas oriģināldziesmas, kā arī grupas versijas Haralda Sīmaņa dziesmai Labu pamācību balāde pazudušiem ļaudīm, grupas Soundarcade dziesmai Sena aukles dziesma un 16. gadsimta franču autora Tuano Arbo pavanai Belle qui tiens ma vie ar citātiem no Marģera Zariņa interpretācijas. Visai maldinošā albuma noformējuma autors - Raitis Kalniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja