Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grupa Sudden Lights piedalās Eirovīzijas atklāšanas pasākumā

Grupa Sudden Lights svētdien, 7. maijā, piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanas ceremonijā, kas norisinājās Svētā Džordža hallē, Liverpūlē. Grupa jau rītdien pārstāvēs Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Latvijas delegācija uz tirkīzzilā paklāja kāpa aptuveni pulksten 17.30 pēc Latvijas laika, pēc tam vairāku stundu garumā sniedzot intervijas dalībvalstu medijiem. Grupa Sudden Lights pasākumam par godu bija izvēlējusies īpašus tērpus, kas vizuāli atgādināja leģendārās grupas The Beatles apģērbu viņu albuma Abbey road titulbildē. Kopumā atklāšanas ceremonijā piedalījās 37 delegācijas.

Par atklāšanas ceremoniju pozitīvi izteicās Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš: "Grupa sevi lieliski parādīja pasaules medijiem ar savu vēstījumu aicinot atbalstīt Latviju otrdien gaidāmajā pusfinālā. Lai gan pasākums ir salīdzinoši vienveidīgs un nogudrdinošs, puiši lieliski tika galā ar saviem pienākumiem un prezentēja mūsu valsti no vislabākās puses."

Priecīgs par pasākumu bija arī grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis: "Ilgi gaidītais notikums beidzot ir sācies ar krāšņo tirkīzzilo paklāju, kur mums pirmoreiz tā pa īstam izdevās satikt atbalstītājus Liverpūlē un sniegt intervijas preses pārstāvjiem. Mums bija liels prieks savos tērpos godināt visu laiku slavenāko Liverpūles grupu The Beatles, kas vienmēr bijusi mūsu sirdīs."

Grupa Sudden Lights ar dziesmu Aijā 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa Supernova 2023 uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Grupas Sudden Lights sastāvā ir Andrejs Reinis Zitmanis (vokāls), Kārlis Matīss Zitmanis (ģitāra), Mārtiņš Matīss Zemītis (sitaminstrumenti) un Kārlis Vārtiņš (basģitāra).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja