Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Īru dziedātāja Rošīna Mērfija pavasarī uzstāsies koncertzālē Palladium

Ekstravagantā īru dziedātāja, Merkūrija balvas nominante un viena no neparastākajām vokālistēm Rošīna Mērfija (Róisín Murphy) uzstāsies koncertzālē Palladium nākamā gada 7. maijā. Māksliniece viesosies Rīgā sava jaunākā albuma Róisín Machine ietvaros.

Rošīna Mērfija ir īru dziedātāja, dziesmu autore un ierakstu producente, kura popularitāti ieguva deviņdesmitajos gados kā elektroniskās mūzikas dueta Moloko dalībniece. Pēc Moloko izjukšanas Rošīna Mērfija uzsāka savu solo karjeru un 2005. gadā izlaida  debijas solo albumu Ruby Blue. Viņas otrais solo albums Overpowered tika izdots 2007. gadā un pēc astoņu gadu pārtraukuma, 2015. gadā, tika izdots mākslinieces trešais albums Hairless Toys, kurš tika nominēts prestižajai Merkūrija mūzikas balvai un Īrijas Choice Music ierakstu balvai. Nākamajā gadā Rošīna Mērfija izdeva savu ceturto albumu Take Her Up to Monto. Prestižais britu izdevums NME mākslinieci nodēvējis par deju mūzikas karalieni.

Pērnā gada rudenī māksliniece izdeva savu piekto studijas albumu Róisín Machine, kas ir ļoti īpašs dziesmu krājums, kurš veidots 10 gadu ilgā laika posmā un atzīts par mākslinieces labāko ierakstu kopš debijas albuma iznākšanas. Albums tapis kopā ar producentu DJ Parrot, kurš pazīstams arī kā Crooked Man.

Jaunajā albumā īru dziedātāja apvieno elektronisko soulmūziku ar disko. Albums tika nominēts Īrijas Choice Music ierakstu balvai kā Gada albums, Pitchfork albumu ierindoja 17. vietā starp 50 labākajiem 2020. gada albumiem, NME - 21. vietā 2020. gada Top 50 albumu vidū. The Rolling Stones albuma dziesmu Murphy’s Law ierindojis 32. vietā starp 50 labākajā 2020. gada dziesmām un BBC Culture albumu iekļāva "2020. gada labāko albumu un dziesmu vidū".

Viens no jaunākajiem projektiem pie kā darbojas Rošīna Mērfija ir viņas YouTube kanāls. Alises Brīnumzemē izjūtu oāze, kur vērojama performances māksla, dzīvās uzstāšanās un mākslinieces ekstravagantais tēls. Arvien vairāk Rošīna Mērfija tiek uzskatīta par izpildītāju, kura pilnībā kontrolē izrādes, mūzikas un mākslas mijiedarbību. "Viss, ko es daru ir balstoties uz iekšējo sajūtu un uzticību sev," atzīst māksliniece. "Es vienmēr esmu kustībā un gadiem ilgi esmu režisējusi videoklipus. Jaunākais albums nosaukts par Róisín Machine, jo sevi uzskatu par mašīnu, kura nekad neapstājas."

Rošīna Mērfija ir piesaistījusi ievērojamu uzmanību un saņēmusi uzslavas par savu ekscentrisko modes izjūtu, kas spilgti novērojama arī dziedātājas koncertos. Tas ir prasmīgi apvienots ar mākslinieces muzikālo daiļradi, padarot koncerta pieredzi vēl neaizmirstamāku un neatstājot vienaldzīgos.

 Biļetes pieejamas Biļešu servisa tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja