Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate

Džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate Linda, informēja izdevniecības pārstāvji.

Skaņu platē iekļauti izcilā Latvijas trompetista, komponista un aranžētāja Gunāra Rozenberga pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados komponētie un aranžētie skaņdarbi, kas no jauna ieskaņoti Latvijas Radio studijā, Latvijas Radio bigbendam muzicējot kopā ar Gunāra Rozenberga laikabiedriem un draugiem - pianistiem Raimondu Paulu un Madaru Kalniņu, saksofonistiem Juriju Smirnovu un Eduardu Raubiško, trompetistu Aivaru Krūmiņu, trombonistu Bruno Jurgenbergu, basistu Juriju Širokovu un ģitāristu Aivaru Hermani.

"Manuprāt, tieši šajā periodā komponētā mūzika visspilgtāk parāda Gunāra daudzpusīgo talantu un viņa bagātīgo izteiksmes paleti. Interesanti arī saklausīt to, kas ir bijis autora redzeslokā - ietekmes, kas veidojušas atpazīstamo, spilgti individuālo Rozenberga skanējumu. Visi ierakstā dzirdamie skaņdarbi ir oriģināli, autora komponēti un aranžēti. Tika izmantotas partitūras, kas saglabājušās Latvijas Radio nošu bibliotēkā, kaut kas arī ticis restaurēts no fragmentāri pieejama materiāla un ierakstiem. Lai panāktu maksimāli autentisku skanējumu, esam izmantojuši dažādas ieraksta tehnikas un instrumentu tembrālās variācijas. Vairākos skaņdarbos bass tiek spēlēts ar mediatoru, izmantotas preskartona bungas, Rhodes elektromehāniskās klavieres," par jauno plati stāsta Latvijas Radio bigbenda diriģents un saksofonists Kārlis Vanags.

"Divtūkstošo gadu sākumā bija tas gods iepazīties un uzspēlēt kopā ar Gunāru Rozenbergu projektā "kuba" un ierakstot Jāņa Žildes solo albumu Stāvi. Tad arī pirmo reizi dzirdēju Gunāra plati Laura, kas patīkami pārsteidza kā labs fanka un džeza ieraksts. Tāpat lieliskā atmiņā palikušas sarunas ar Gunāru par džezu, koncertiem Tallinā, par Don Cherry, Steve Gadd, Raimondu Raubiško u.c. džezmeņiem, un droši varu teikt, ka šī pazīšanas pavisam noteikti ietekmēja to, ka pēc gadiem atvēršu savu džeza izdevniecību. Plate Linda ir Latvijas Radio Bigbenda un savā veidā arī mans veltījums Gunāram!" stāsta jaunās plates producents un izdevniecības Jersika Records vadītājs Mareks Ameriks.

Albuma ieraksts veikts 2021.gada decembrī skaņu režisora Gustava Ērenpreisa vadībā, asistējot Augustīnam Dellem, Ivo Tauriņam un Reinim Bagātam. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Sergeja Budānova un Jāņa Škapara fotogrāfijas, bet dizainu veidojuši brāļi Edgars un Mareks Ameriki. Plates konsultanti Ansis Pavasaris un prof. Indriķis Veitners.

Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos kā arī izdevniecības Jersika Records mājaslapā vai Bandcamp platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja