Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Izdots mūzikas albums bērniem Vilkam tāda dvēselīt'

Izdevniecība Musica Baltica laidusi klajā albumu Vilkam tāda dvēselīt', kura materiāls radīts no šogad jūlijā notikušajiem bērnu vokālo ansambļu koncertiem Dailes teātrī Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku programmas ietvaros, informēja albuma pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Projekts Vilkam tāda dvēselīt’ ir neparasts ar to, ka tā mākslinieciskā vadītāja Sanita Sējāne jauno bērnu dziesmu radīšanu uzticēja mūziķiem/komponistiem, kuri savus lielākos panākumus guvuši neakadēmiskās mūzikas sfērā – grupas Instrumenti dalībniekam un dažādu citu projektu producentam Reinim Sējānam un viņa brālēnam, projektu Dabas koncertzāle un Brīnumskapis dalībniekam Andrim Sējānam. 

Jaunā albuma dziesmu versijas tapušas pērnā gada nogalē, kad tās tika izsūtītas 12 Latvijas labākajiem bērnu vokālajiem ansambļiem no Rīgas, Ventspils, Lielvārdes, Daugavpils, Valmieras, Balviem, Līvāniem, Limbažiem un Ogres, laikus sākot gatavoties lielajam Dziesmu svētku notikumam. Muzikālais materiāls ir jaunums Latvijas bērnu vokālo ansambļu nozarē, jo autori īpaši piestrādājuši pie dziesmu mūsdienīga skanējuma un to atskaņojums pieprasa laikmetīgus risinājumus.

Paralēli “dzīvajam” instrumentālā pavadījuma skanējumam tiek izmantota arī elektronika, kā rezultātā bērnu vokālie ansambļi līdz šim vēl nav izpildījuši tik “grūvīgu” (atvasinājums no grūti tulkojamā angļu valodas muzikālā termina groove) mūziku, kuras spektrs turklāt variē no simfoniskā orķestra līdz rokgrupas skanējumam. Projekta pamatideja balstīta uz to, lai pašiem bērniem ir prieks un azarts dziedāt un lai viņi neapmeklētu ansambļu mēģinājumus tikai tādēļ, ka “mamma tā liek”. Tajā pašā laikā Vilkam tāda dvēselīt' dziesmas vokāli tehniskajā ziņā ir gana sarežģītas un bērnu ansambļi dzied gan unisonā, gan pat piecbalsīgi. 

Turklāt mūzika tiek izpildīta atbilstoši Ingas Cipes radītajam programmas uzveduma scenārijam un Sanitas Sējānes un Ingas Cipes veidotajai horeogrāfijai. Programmu Vilkam tāda dvēselīt’ jau drīzumā būs iespējams vēlreiz noklausīties un attiecīgi arī noskatīties klātienē koncertizpildījumā 10. novembrī VEF kultūras pilī Rīgā. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Koncerti notiks arī 31. janvārī Vidzemes koncertzālē Cēsīs, 12. februārī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē un 21. februārī koncertzālē Lielais dzintars Liepājā.

Paralēli mūzikas albumam izdota arī Vilkam tāda dvēselīt’ dziesmu grāmata, kas nopērkama Musica Baltica veikalā Krišjāņa Barona ielā 39. Savukārt jaunā albuma dziesmu fonogrammas bērnu ansambļu vajadzībām iegādājamas izdevniecības mājas lapā www.musicabaltica.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja