Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Iznācis jauns tautas mūzikas kompaktdisks "Trejasmens"

Ropažu tautas mūzikas kopa "Trejasmens", kura dibināta 2000.gadā, ir ierakstījusi savu pirmo, tāda paša nosaukuma kompaktdisku, kurš nule iznācis Kultūras menedžmenta centra "Lauska" paspārnē, informē "Lauskas" pārstāve Diāna Zalāne. Diska izdošanu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds, kā arī Ropažu novada dome.

"Trejasmens" apvieno jauniešus, kurus interesē ne tikai senās latviešu tautas dziesmas, bet kuri arī cenšas atveidot arheoloģiskos tērpus un nodarbojas ar seno cīņu un citu izdarību rekonstrukciju. "Trejasmens" regulāri piedalās Viduslaiku festivālos Baltijā, ikgadējā festivālā "Baltijas Saule" Rīgā, kā arī citos sarīkojumos.

Turpmāk "Trejasmens" vēl lielāku uzsvaru liks uz senatnes izpēti un tādēļ ir pārdēvējies par Vēstures rekonstrukcijas klubu "Rodenpois".

Kompaktdiskā ir iekļauts "Trejasmens" muzikālais repertuārs, tautasdziesmas latviešu un līvu valodās, kā arī pašu apdares un arī pilnīgi pašu sacerētas dziesmas. Tematiski ir iekļautas gadskārtu dziesmas par Meteni, Miesmeti, Jāņiem, kā arī karavīru dziesmas un mitoloģiskas dziesmas. Ierakstā ir piedalījušies kopas draugi no citām folkloras kopām un klubiem – "Pērkonītis", "Skandinieki", "Vilki", "Vilkači" un "Livonieši". Īpaši skanīgs ir Julgī Staltes pienesums, tomēr šajā ierakstā pārsvarā ir dzirdamas puišu balsis, kas ir atsvaidzinošs moments latviešu folkloras jomā, kurā vēl joprojām dominē sieviešu dziedājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja