Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jau piekto reizi Liepājā notiks elektroniskās mūzikas festivāls Skaņas diena

Liepājā līdz 28. maijam, pasākumu norises vietā 18.23, Andreja Pumpura ielā 10 notiks starptautiskais skaņas mākslas un elektroniskās mūzikas festivāls Skaņas dienas — ar izstādi, performancēm, radošām darbnīcām, koncertu un pasākumu ģimenēm ar bērniem, informēja pasākuma pārstāve Paula Vītola.

Festivāla ietvaros gandrīz nedēļas garumā nepiespiestā atmosfērā ir iespēja satikties un sadarboties jaunajiem māksliniekiem un dažādu žanru mūziķiem, skaņas mākslas un mūzikas lauka profesionāļiem un citiem interesentiem.

Skaņas dienu aktivitātēs tiks apskatīti tādi skaņas mākslas aspekti kā eksperimentālā skaņas māksla, elektroniskās mūzikas vēsture, skaņas un telpas mijiedarbība, tās fizikalitāte; izstādē varēs apskatīt dažādus mākslas darbus, kuros skaņa izmantota kā materiāls radošām izpausmēm, kā arī noklausīties jauno Liepājas mākslinieku oriģinālkompozīcijas.

26. maijā plkst. 18 notiks izstādes atklāšana, kuras dalībnieki ir jaunie skaņas un mediju mākslinieki no Liepājas. Izstādē būs iespējams aplūkot arī festivāla radošo darbnīcu rezultātus - skaņas mākslinieka no Vācijas Hansa Koha (Hans w. Koch) vadībā veidoto instalāciju Rezonējošo objektu teātris un mākslinieka un Liepājas Universitātes viespasniedzēja Šona Pinčbeka (Shawn Pinchbeck) no Kanādas vadībā veidotu interaktīvu instalāciju telpā.

26. maijā plkst. 19:30 norisināsies atvērtais audiovizuālo, eksperimentālo performanču vakars Nx20, kurā ir iespēja piedalīties gan jaunajiem māksliniekiem, gan jau pieredzējušiem, kuri vēlas plašākai publikai parādīt savas radošās darbības eksperimentālo pusi.

Katras performances garums ir 20 minūtes, bez formas vai satura ierobežojuma, izmantojot dažādus instrumentus, medijus, tehnikas.

Performanču programmas sākumā būs iespēja arī noklausīties radošo darbnīcu rezultātā radītos skaņdarbus un performances jaunā Nīderlandes komponista un skaņas dizainera Kornē de Volfa (Corne de Wolf) vadībā veidotās lauka ierakstu skaņas ainavas, kā arī Latvijas 90. gadu sākuma deju mūzikas meistara Mārča Grīnbarta vadībā izveidotos skaņdarbus, kuri radīti griežot, samplējot un miksējot magnētiskās lentes.

27. maijā festivāla telpās no plkst.14 līdz 18 norisināsies skaņas mākslai veltīts seminārs, kurā piedalīsies festivāla viesi — ar savu radošo darbību iepazīstinās mākslinieki Šons Pinčbeks (Shawn Pinchbeck, CA), Hans V. Kohs (Hans W. Koch, DE), Ģirts Edvarts Stepiņš un citi. Kā arī semināra īpašais viesis - Raimonds Mežaks, kurš iepazīstinās ar Latvijas 90. gadu sākuma elektroniskās un deju mūzikas kultīru. Norisināsies arī īsu — līdz 10 minūšu — atvērto prezentāciju programma, kurā piedalīsies jaunie mākslinieki un citi interesenti.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 20 norisināsies festivāla centrālais notikums — dzīvās elektroniskās mūzikas koncerts Skaņas Novakare, kurā varēs noklausīties jauno Liepājas mākslinieku skaņas kompozīciju programmu, kuras kuratori ir komponists Rolands Kronlaks un skaņas mākslinieks Artis Kuprišs. Pēc tā sekos dzīvā elektroniskā eksperimentālā mūzika, uzstājoties tādiem māksliniekiem kā Hanss Kohs, apvienības Nejauši un PODRUGA un Artis Kuprišs. Vakara noslēgumā uzstāsies diskžokeji Raimonds Mežaks, Ivolinnen, Rude Vibes un citi.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja