Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jauktais koris Maska Ziemassvētku koncertos izpildīs vokālās grupas Cosmos melodijas

Jauktais koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā aicina uz sirsnīgiem Ziemassvētku koncertiem ZieMASKAsvētki, kur kora skaņās tiks izdziedātas leģendārās vokālās grupas Cosmos Ziemassvētku melodijas, aizvedot klausītājus gan apcerīgā skaņu ceļojumā, gan sniedzot devu laba humora. Koncerti notiks 17. decembrī Līgatnes kultūras namā, Līgatnē un 22. decembrī Sv. Jāņa baznīcā, Rīgā.

ZieMASKAsvētki ir ikgadējs Mārupes novada jauktā kora Maska lolots Ziemassvētku koncerts. Jau tradicionāli Maska piemeklē īpašu repertuāru, ko dāvināt saviem klausītājiem sezonas sirsnīgakajā koncertā, un arī šis gads nav izņēmums. Koris izpildīs Reiz mežā dzima eglīte, Rūķīši un Mežavecis, Dzied circenītis aizkrāsnē, Ak, Tu priecīga, Klusa nakts, svēta nakts, Dūdieviņš un citus 2005. gada Cosmos albuma Ticu un Viss skaistākos skaņdarbus. Tāpat neizpaliks arī citas grupas Cosmos iemīļotas dziesmu aranžijas, kas koncertos radīs īsto un ilgi gaidīto Ziemassvētku noskaņu.

Jānis Ozols, kora Maska mākslinieciskais vadītājs un diriģents: "Domājot par repertuāra izvēli ZieMASKAsvētku koncertam, prātā ienāca doma, ka grupai Cosmos savulaik bija daudz skaistu populāru melodiju aranžiju, kuras, pēc grupas aiziešanas no lielās skatuves, neviens vairs neatskaņo. Ir pagājis krietns laiks, kopš tās pēdējo reizi dzirdētas "dzīvajā" izpildījumā, un MASKA neapšaubāmi ir tas kolektīvs, kuram pienākas gods Cosmos repertuāru ietērpt kora skaņās. Arī man pašam tā būs pastaiga skaistās atmiņās no saviem Cosmos laikiem."

Mārupes novada jauktais koris Maska ieņem nozīmīgu lomu latviešu kormūzikas tradīciju attīstīšanā un popularizēšanā. Koris dibināts 2000. gadā, tā veidotājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. Maskas unikalitāte rodama spējā izpildīt dažādu žanru mūziku – no kormūzikas klasikas līdz pasaulē populāras popmūzikas aranžijām. Kora sniegums augstu novērtēts nozīmīgos kormūzikas konkursos un festivālos Japānā, Austrālijā, Itālijā, Spānijā un citur. Nupat, 2023. gada oktobrī, koris plūca uzvaras laurus starptautiskā kormūzikas festivālā City of Derry International Choir Festival Ziemeļīrijā, sīvā cīņā pārspējot augsta līmeņa Eiropas korus.

Biļetes - Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja