Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunajā klasiskās mūzikas festivālā Sensus uzstāsies diriģents Karels Marks Šišons

Jaunajā klasiskās mūzikas festivālā Sensus Karels Marks Šisons pie diriģenta pults stāsies simfoniskās mūzikas koncertos Rožu kavalieris, kas izskanēs 14. jūlijā plkst. 19 Ventspils teātra namā Jūras vārti un 15. jūlijā plkst. 19 Liepājas koncertzālē Lielais Dzintars Rīgas festivāla orķestra izpildījumā, informēja festivāla pārstāve Alise Podniece.

Daļu no Rožu kavaliera koncertprogrammas īpaši veidotā koncertā bērniem un vecākiem varēs dzirdēt dienas koncertā -15. jūlijā plkst. 14 Lielajā Dzintarā.

“Esmu gandarīts atgriezties Latvijā, ko dievinu, lai uzstātos jaunajā klasiskās mūzikas festivālā Sensus. Kopš 2013. gada es šeit neesmu uzstājies ar simfonisko mūziku un nespēju sagaidīt, kad varēšu atgriezties pie savas iemīļotās publikas. Latvijas koncertu auditorija ir pasaulē labākā publika - tās dāsnums un zinātkāre mums, māksliniekiem, liek justies kā mājās. Laikā, kad strādāju ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, mēs kopā piedzīvojām daudzus reta skaistuma un cilvēcīgu emociju mirkļus, kurus es nekad neaizmirsīšu,“ par atgriešanos Latvijā saka diriģents Karels Marks Šišons.

Koncerta Rožu kavalieris programmā – Mihaila Gļinkas operas Ruslans un Ludmila virpulīgā uvertīra, Igora Stravinska krāsainā svīta no baleta Ugunsputns un Riharda Štrausa izsmalcinātā un vīniski krāšņā svīta no operas Rožu kavalieris. Koncertos izskanēs arī Petera Čaikovska Vijoļkoncerts, kura solists būs pasaulslavenais vijolnieks Sergejs Krilovs.

Festivāla Sensus spožākajā mūzikālajā notikumā Latvijas festivāla orķestra sastāvā kopā ar vadošajiem Latvijas mūziķiem muzicēs visi festivāla viesmākslinieki. Orķestra stīgu grupas vadīs slaveno Berlīnes filharmoniķu mūziķi - vijolnieki Luiss Felipe Koeljo un Marlēne Ito, altists Hoakins Rikelme Garsija un kontrabasists Gunārs Upatnieks, savukārt čellu grupas līdere būs Sennu Laine – Berlīnes Valsts operas orķestra solo čelliste. Par izcilu pūšaminstrumentu skanējumu rūpēsies Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra fagotu grupas koncertmeistars Gustavo Nunjess, kā arī pirmais un līdz šim vienīgais trombonists, kurš ieguvis pirmo vietu starptautiskajā ARD izpildītāju konkursā Fabrīss Millišers, orķestra Berlīnes filharmoniķi mežragu grupas mūziķis Andrejs Žusts un trompetes virtuozs Aleksandrs Batī. 

No 2017. gada 12. līdz 15. jūlijam Kurzemes pilsētās norisināsies klasiskās mūzikas festivāls Sensus, kurā piedalīsies vairāk kā 80 Berlīnes Filharmoniķu, Amsterdamas Concertgebouw un citu labāko Eiropas simfonisko orķestru vadošie mūziķi – nozīmīgāko starptautisko izpildītājmākslinieku konkursu laureāti. Festivāla programmā plānoti vairāki kamermūzikas un simfoniskās mūzikas koncerti, meistarklases mūzikas studentiem un bērnu programma ar ģimenēm īpaši draudzīgām biļešu cenām.

Koncertu biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

 

 

Top komentāri

Kaut kā negribas pavilkties
K
Kaut kā negribas pavilkties uz noticēšanu par iemīlēšanos uz Latvijas publiku utt. Vairāk jūtams tāds kā pietēlotais siltums jeb vairāk jūtamāks aukstums, saltums gan no viena, gan arī no otras.
intiņas dēļ
i
Ja intiņa dālderīte no ilža viņķeļa grupējuma (jānis takš ir līga, vai ne?) piespēlē haltūru, kādēl ne? Bet pļāpas par mīlestību neko nemaksā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja