Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Jauni, spilgti baroka mūzikas izpildītāji koncertēs Bauskas pilī

Māris Kupčs pastāstīja, ka uzstāsies arī jaunā senās mūzikas dziedātāja Maija Tutova, kura virtuozitātē un balss dzidrumā var sacensties pat ar pavasara putnu treļļiem. Daudzsološo dziedātāju klausītāji jau iepazinuši vairākos koncertos kopā ar Sergeju Jēgeru un Rīgas Doma zēnu kori. Māksliniece izpildīs gan Hendeļa opusus, gan Vivaldi, Kačīni, Stroci skaņu rakstus. Maijas Tutovas izpildījumā skanēs arī dziesma no krājuma, kas radīts speciāli Kurzemes hercoga Jēkaba sievai, hercogienei Luīzei Šarlotei
Jaunu mūziķu izpildījumā uz baroka mūzikas instrumentiem Bauskas pilīī, gleznainajā zemes strēlē starp Mūsas un Mēmeles upēm, senatnīgā noskaņā sestdien, 7. maijā plkst. 18 koncertā "Pavasaris" Kurzemes hercogienes galmā būs baudāmi gan labi pazīstami, gan maz atskaņoti baroka mūzikas meistaru darbi, informēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. Koncerta programmā iekļauta Hendeļa, Vivaldi, Kačini un Stroci vokālā mūzika, kā arī četru Johanu - Johana E. Gallarda, Johana F. Forša, Johana G. Relinga un Rīgā dzīvojušā Johana Gotfrīda Mītela mūzika. Šis būs ļoti īpašs koncerts arī tādēļ, ka tas ir abu mākslinieču maģistrantūras diplomeksāmens.
Jaunās un talantīgās atskaņotājmākslinieces Elīnas Vidriķes izpildījumā koncertā būs iespēja klausīties reta instrumenta – baroka fagota skaņās. Baroka periodā speciāli šim instrumentam mūzikas komponēts ir ļoti maz - galvenokārt partitūrās veiktas atzīmes, kas ļauj čellam domātās partijas atskaņot arī fagotam, bet šoreiz - tieši otrādi - koncertam izmeklēti īpaši baroka fagotam veltīti skaņdarbi, stāsta koncerta iniciators un jauno mūziku pedagogs Māris Kupčs, kurš pats koncertā piedalīsies, vadot baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solistu ansambļa spēli.   

Koncertā ar jaunajām solistēm kopā uzstāsies baroka orķestra Collegium Musicum Riga solisti: Agnese Kanniņa-Liepiņa, Anna Naudžūne, Austra Klotiņa (baroka vijoles), Danuta Ločmele (baroka čells), Zane Stafecka (baroka alts), Kristīne Stumbure (traversflauta), Kalvis Etkins, Miks Bankevics (naturālie mežragi), kā arī viņu pedagogs - diriģents Māris Kupčs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja