Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jo aktīvāk lec fani, jo vairāk enerģijas tiek ražots. Latvijas kinoteātros tiks translēts Coldplay šovs no Buenosairesas

Sestdien, 29. oktobrī, vairākos Latvijas kinoteātros būs skatāms britu grupas Coldplay pasaules turnejas Music of the Spheres šovs, kas dienu iepriekš notiks Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas stadionā River Plate

Koncerts tiks translēts vairāk nekā tūkstoš kinoteātros septiņdesmit valstīs. Tuvākajā laikā mēs diez vai sagaidīsim Coldplay – vienu no visdārgākajām grupām – Latvijā, tāpēc ir vērts doties uz kinoteātri, lai izbaudītu šovu uz lielā ekrāna: seansi notiks Rīgas kinoteātros Kino Citadele un Cinamon Alfa, Valmieras kinoteātrī Gaisma un Liepājas kinoteātrī Cinamon Balle.

Klātienē Buenosairesā Londonas kvarteta uzstāšanos vēros 65 000 skatītāju, kuri kļūs ne tikai par šova dalībniekiem, bet arī enerģijas avotu – grupas turneja tiek dēvēta par ekoloģiski draudzīgāko koncertprojektu populārās mūzikas vēsturē. Pasākuma norisei nepieciešamo enerģiju ražo velosipēdi un kinētisks deju laukums stadionos (jo aktīvāk lec fani, jo vairāk enerģijas tiek ražots), savukārt aizkulisēs strādā ģenerators, ko darbina pārtikas eļļa.

Grupa ir apņēmusies samazināt oglekļa dioksīda emisijas par 50 procentiem, salīdzinot ar savu 2016.–2017. gada pasaules turneju, un "gandrīz pilnībā" izmantot atjaunīgo enerģiju, lai nodrošinātu šova norisi. Uz grīdas, skatuves un citur visos stadionos uzreiz pēc grupas ierašanās tiek uzstādīti saules bateriju paneļi, lai ražotu enerģiju pirms koncerta. Akumulatori un elektrotīkla jauda arī tiek iegūta no atjaunīgiem avotiem. Skatuve ir būvēta no atkārtoti izmantojamiem un ilgtspējīgiem materiāliem, to vidū ir bambuss un pārstrādāts tērauds. Šovā izmantotie konfeti ir bioloģiski noārdāmi.

Turnejas maršruts ir izstrādāts tā, lai līdz minimumam samazinātu lidojumu skaitu, un grupa maksā piemaksu par ilgtspējīgāku aviācijas degvielu. Pasaulē uz šīs Coldplay turnejas koncertiem ir pārdoti vairāk nekā 5,4 miljoni biļešu.

Par šova scenogrāfijas sastāvdaļām kļūst gan stadiona laukums, gan tribīnes – visi apmeklētāji saņem LED aproces, kuras koncertā mirdz dažādās krāsās un pārvērš stadionu par pulsējošu gaismas avotu. Protams, tiek izmantoti lāzeri un uguņošanas efekti – Coldplay koncerts ir viens no krāšņākajiem, kādu jebkad ir nācies redzēt. Grupa atskaņo dažas dziesmas no sava jaunākā albuma Music of the Spheres (2021), taču lielākoties koncentrējas uz superhitiem – Yellow, The Scientist, Fix You, Viva La Vida, A Sky Full of Stars, My Universe, Clocks, Paradise, Adventure of a Lifetime, Hymn for the Weekend un citiem. Koncerta pārraide sola neaizmirstamas emocijas, un šova vērošana uz kinoekrāna arī ir videi draudzīgs popkultūras patērēšanas veids.

Informācija: www.coldplaycinema.live

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja