Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūlijā vairakās Latvijas pilsētās norisināsies klasiskās mūzikas festivāls Šalc

No 16. līdz 22. jūlijam Liepājā, Ventspilī un Cēsīs norisināsies Klasiskās mūzikas festivāls Šalc, kurā piedalīsies Eiropas un Latvijas labāko simfonisko orķestru izcilākie mūziķi, informēja koncertaģentūras Laba mūzika preses sekretārs Gints Ozoliņš.

Festivāla programmā iekļauti kamermūzikas koncerti, meistarklases Baltijas jūras reģiona jaunajiem mūziķiem un simfoniskās mūzikas programma, ko 19. jūlijā Ventspilī, 20. jūlijā Liepājā un 22. jūlijā Cēsīs atskaņos Latvijas labāko instrumentālistu veidots festivāla orķestris publikas iemīļotā izcilā maestro Karela Marka Šišona vadībā.

Festivāla Šalc sevišķā viešņa būs pasaulslavenā Latvijas dziedātāja Marina Rebeka, kura ar spožiem panākumiem uzstājas pasaules lielākajos opernamos.

Paredzams, ka festivāls kļūs par vienu no ievērojamākajiem Latvijas Valsts simtgades muzikālajiem pasākumiem Latvijas novados.

Festivāla nosaukuma autors ir pazīstamais vizuālās mākslas apskatnieks Vilnis Vējš: “Mēģināju iztēloties skaņu, kas ir satraucoša un valdzinoša reizē. Liepājā jūra šalc nepārtraukti, bet reizēm mēs tam pievēršam īpašu uzmanību. Kad iestājas klusums, tas ir tikai uz brīdi – tāpat kā pirms koncerta. Tas nozīmē, ka tūlīt sāksies!”

Festivāls Šalc sāksies ar priekšnesumu, ko sniegs viens no mūsdienu labākajiem trompetistiem Hokans Hardenbergers (Hardenberger). Neilgi pirms uzstāšanās Zalcburgas festivālā viņš Liepājā muzicēs kopā ar ievērojamo skotu sitaminstrumentālistu Kolinu Kariju (Currie) – izcilu laikmetīgās mūzikas interpretu. Abu enerģisko virtuozu programmā Maģiskais reālisms ir modernisma klasiķa Karlheinca Štokhauzena, japāņu romantiķa Toru Takemicu, norvēģu avangardista Rolfa Vallīna, Austrālijas mūslaiku ievērojamākā komponista Breta Dīna un citu meistaru mūzika. Kopā ar trompeti un eksotiskiem sitaminstrumentiem sagaidāms aizraujošs piedzīvojums neiedomājamās skaņu kombinācijās. Koncerts notiks 17. jūlijā plkst. 20 Lielā dzintara Lielajā zālē.

Otrs kamermūzikas koncerts Orķestra mūziķi tuvplānā notiks 18. jūlijā plkst. 20 Lielā dzintara Kamermūzikas jeb Dzintara Jurgelaiša zālē, tajā piedalīsies Latvijas festivāla orķestra mūziķi un festivāla viesi.

Simfoniskās mūzikas noslēguma koncertos Salut d’Amour, kas notiks 19. jūlijā Ventspils teātra namā Jūras vārti, 20. jūlijā Liepājas koncertnamā Lielais dzintars un 22. jūlijā Cēsu Pils parkā Latvijas festivāla orķestris Karela Marka Šišona vadībā atskaņos Riharda Vāgnera operas Rienci majestātisko uvertīru un bezgala valdzinošo, populāro, dramatisko un maigo mūziku no Sergeja Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta. Koncertā piedalīsies Marina Rebeka, un viņas sniegumā dzirdēsim Vēstules skatu no Pētera Čaikovska operas Jevgeņijs Oņegins un citus izcilus operu fragmentus.  Festivāla noslēguma koncerti norisinās cikla Dzimuši Latvijā ietvaros.

Ģimenes aicinātas uz koncertu, kas koncertzālē Lielais dzintars notiks 20. jūlijā plkst. 14 un kurā muzicēs Latvijas festivāla orķestris Karela Marka Šišona vadībā. Pirms un pēc koncerta Lielā dzintara foajē būs bērniem rīkotas radošās darbnīcas.

Festivāla Šalc programmā iekļautas arī meistarklases, ko sniegs festivāla orķestra mūziķi un kas notiks 16., 18., 21. jūlijā. Pieteikšanos uz meistarklasēm izsludinās maija vidū.

Top komentāri

Mežzinis
M
Aizmirsts minēt,ka visos festivāla koncertos tiks atskaņots "Šalc zaļais mežs".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja