Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kaņepes kultūras centrā uzstāsies pasaules klases džeza trompetists Eriks Trifā

Ceturtdien, 13. decembrī, Kaņepes Kultūras centrā (KKC) ar īpašu koncertu uzstāsies pasaules klases mūziķis – franču trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz), perkusiju, klavieru un čella meistars Zigfrīds (Siegfried), kā arī latviešu džeza bundziniekis Artis Orubs, informēja centra projektu vadītāja Anna Luīze Pētersone.

“Kā trio, Latvijas mūzikas scēnā mūziķi jau iepriekš ir spēlējuši lielākām skatuvēm – piemēram, Dailes teātrī un Latviešu biedrības namā. Toreiz mūziķi saņēma lielu piekrišanu no publikas... nav jau jābrīnās par šādu reakciju. Erik Truffaz ir pasaules klases mūziķis, Zigfrīds ir ne vien muzikāls, bet jau multi-mākslinieks - viņa veidotā filma Riga (Take 1) nesen kā ieguva balvu Nacionālajā kino balvā Lielais Kristaps, savukārt Artis Orubs ir talantīgs džeza bundzinieks un producents. Reti kad sastopas šādi talantīgi mākslinieki, vēl retāk – uz kādas no Latvijas skatuvēm,” tā par gaidāmo koncertu stāsta Kaņepes Kultūras centra projektu vadītāja Kristīne Liniņa.

Franču trompetes virtuozs Eriks Trifā (1960) profesionālās mūzikas pasauli iepazina agri – tēvs bija saksofonists un, vēl nesasniedzot desmit gadu vecumu, bērnība tika pavadīta deju mūzikas orķestrī. Studējis Ženēvas konservatorijā, savu muzikālo horizontu paplašināja no Mailza Deivisa līdz Mocartam un Džuzepei Verdi. Kādu laiku uzstājās zviedru simfoniskajā orķestrī L’Orchestre de Suisse Romanda, vēlāk pašsacerētās kompozīcijas izpildīja grupā Orange. Trifā vairākkārtēji ir piedalījies prestižajā džeza festivālā Montreux Jazz Festival, kā arī koncertturnejās apbraukājis Eiropu, Krieviju un Centrālameriku. Trifā mūzikā var saklausīt pieaugošu tieksmi uz robežu noārdīšanu, džezā iepludinot košas un mūsdienīgas drum"n"bass (džeza un elektronikas sintēze) un hiphopa tendences.

Zigfrīgs jeb Sigs (Sig) ir arābu izcelsmes franču mūziķis un komponists, kurš pilnībā pārvalda čellu, klavieres un perkusijas; mūziķa radošajiem meklējumiem neviens mūzikas žanrs vairs nav gana ietilpīgs. Zigfrīda talants gan neapstājas mūzikā, bet iestiepjas arī kino un fotogrāfijas pasaulē. Nesen Elita Kļaviņa kā labākā aktrise saņēma balvu Zigfrīda režisētajā filmā Riga (Take1) Latvijas kino balvas ceremonijā Lielais Kristaps, kā arī pasaules mediji pievērsa uzmanību filmas skaņu celiņam, kurā savu dalību ņēma arī apvienības Daft Punk mūziķis Tomass Bangalters (Thomas Bangalter).

Artis Orubs ir viens no viens no aktuālākajiem sitami insturumentu izpildītājiem Latvijā. Mūziķa gaitas sācis, mācoties Emīla Dārziņa mūzikas skolā, Utrehtas un Amsterdamas konservatorijā, un turpinājis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Orubs neaprobežojas ar klasiskā džeza un improvizācijas virzieniem, bet ir pievērsies arī kompozīcijai un producēšanai. Piedalījies vairāku CD ierakstos, meistarklasēs, gan Utrehtā, gan Amsterdamā, nominēts un ieguvis balvas dažādos konkursos.

Biļetes iepriekšpārdošanā Bezrindas.lv par 7 EUR , uz vietas – 10 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja