Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kinoteātros izrādīs dokumentālo filmu par grupu Pienvedēja piedzīvojumi

Sagaidot leģendārās latviešu rokgrupas Pienvedēja piedzīvojumi trīsdesmit gadu kopābūšanu, pie skatītājiem nonāk režisora Jāņa Orbidāna dokumentālā filma Pienvedēja piedzīvojumi, kas no 30. oktobra būs skatāma kinoteātrī Forum Cinemas.

Tas ir iedvesmojošs stāsts par trīs jauniešiem no Sabiles, kuru interese par mūziku, bezbailīgā tiekšanās pēc sava skanējuma un draudzība rezultējusies klausītāju pilnās zālēs. Filmā redzami unikāli kadri ar grupas pirmo uzstāšanos, ekskluzīvs ieskats dziesmu tapšanā un iepriekš nedzirdēti skaņdarbi.

Latvijā zināmi mākslinieki, mūziķi un grupas atbalstītāji, kuri bijuši kopā ar Pienvedējiem viņu ceļā, aizvedīs skatītāju nostalģiskā ceļojumā, kas piepildīts ar mūziku, atmiņām un nepielūdzamu jaunības garu. Šī filma nav tikai veltījums grupai, tas ir spēcīgs stāstījums par deviņdesmito gadu jaunatni un skarbo mūzikas vidi.

"Strādāt ar Jāni un filmēšanas komandu bija aizraujoši," par sadarbību ar režisoru stāsta grupas ģitārists Aldis Lunde-Kurzemnieks. "Pirmo reizi iejutāmies gan aktieru, gan varoņu lomās. Ar iznākumu esam ļoti apmierināti un ar interesi vērosim, kā skatītāji uztvers līdz šim nezināmus faktus par grupas dalībniekiem."

Jānis Orbidāns ir režisors ar vairāk nekā 15 gadu TV pieredzi, līdzautors seriāliem Pa kokas pēdām. Kolumbija, Briedis pret Briedi un neskaitāmiem citiem TV projektiem, kā arī viens no kinofilmas Dzimuši hokejam autoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja