Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Klajā nāks Goran Gora piektais albums Renesanse

Dziesminieks Goran Gora pēc sešu gadu pauzes publicē jaunu albumu Renesanse. Albums tiks izdots digitālā formātā un no 9. aprīļa būs pieejams visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Ieraksts ir tapis sešu gadu laikā, no 35 albumam radītajām dziesmām izvēloties astoņas. Renesansē iekļauti lauka skaņas ieraksti, kas veikti Indijā (Kašmiras un Ladākhas reģionos), Bosnijā un Hercogovinā, un Izraēlā. Tādējādi dziesminieka audio valoda ieguvusi gan Korāna lasījuma, Tibetas festivāla orķestra ceremonijas, druzu tautas tradīciju, afrikāņu katoļu kora vokalīzes un jezuītu dziedājumus, gan klasiskās mūzikas citātus, kas būtiski paplašinājušas Goran Gora muzikālās robežas.

Tajā pašā laikā, šis ir izteikts mūsdienu Latvijas modernās mūzikas paraugs, kas liek paraudzīties uz mūziku kā valodas un komunikācijas formu un tās pielietojumu, nevis kā ērtu un paredzamu radio singlu kompilāciju.

"Albumā dzirdamo dažādo tautu un cilvēku pieredzes palīdz atspoguļot manu pieaugšanas procesu, kas ir neizbēgams notikums katra cilvēka dzīvē. Pieaugšanas rezultāts ir sevis apzināšanās sabiedrības centrā, kā arī sava personīgā "centra" – vertikāles – meklēšana, kam ar sabiedrību un tās priekšstatiem ne vienmēr ir "pa ceļam"," teic Goran Gora.

“Pieaugšana jebkura cilvēka dzīvē ir pilna ar izvēlēm, vērtību pārskatīšanu, vertikāles nostiprināšanu, tiecību un atbildību. Bet šī pieaugšana, to virzot pareizi, ir jau kārtējais brīnumu pilnais cikls cilvēka dzīvē. Un viss, ko atliek darīt mums – šos dažādos un pārmaiņu pilnos ciklus pieņemt un iemācīties baudīt."

Renesanses ierakstā piedalījušies mūziķi: Valters Sprūdžs (basģitāra), Mārtiņš Miļevskis (bungas un perkusijas), ģitārists Rihards Lībietis (dziesmā Mūsdienas) un grupas Audience Killers solists Normunds Petrovs (taustiņinstrumenti dziesmā Zelts).

Albuma vāciņa autore: Anastasija Vilnis, foto autors: Nils Vilnis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja