Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Konkursā Hadrons 2022 uzvar pankroka grupa Nikotīņi

31. maija pēcpusdienā konkursa Hadrons 2022 fināla tiešraidē Latvijas Radio 1. studijā sacentās sešas jaunās studentu grupas. Sīvā konkurencē godpilno pirmo vietu ieguva Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes pārstāvošā grupa Nikotīņi.

Otro vietu ieguva grupa Rūta Ķertgalve kopā ar grupu MELK, savukārt trešo – PakāPiens. Skatītāju simpātiju balvu balsojumā, kas notika portālā LSM.lv, ieguva grupa Gultņi.

Konkursa uzvarētāju grupas Nikotīņi mūzikas stils nav nosaucams ar vienu žanru, taču tas ir kaut kas starp hārdroku, alternatīvo roku, pankroku un trešmetālu. Kopš grupas nodibināšanas 2019. gada septembrī, Nikotīņi intensīvi koncertējuši ne tikai Rīgas klubos, bet arī citās Baltijas valstu pilsētās, guvuši stabilu sekotāju pulku, sadarbojušies ar dažādiem citiem mūziķiem.

Konkursa finālā uzstājās sešas jaunās grupas un izpildītāji – Gultņi, Kuusbārdis, Nikotīņi, Rūta Ķergalve & MELK, Skaļā Daba un PakāPiens. Kopā konkursā pieteicās 22 mūziķu apvienības un projekti, pārstāvot 16 augstākās mācību iestādes.

Hadrons 2022 fināla koncerta ieraksts pieejams Youtube.com vietnē.

Šajā gadā konkursa žūriju veidoja Madars Štramdiers (Radio NABA, festivāls Laba daba), Juris Kaukulis (mūziķis, grupas Dzelzs vilks, Nakts arāji, Jauno Jāņu orķestris), Uldis Rudaks (mūzikas apskatnieks, Radio NABA raidījumu vadītājs, festivāls Kartupeļpalma), Raimonds Lagimovs (mūziķis, grupas Inokentijs Mārpls, Amorālā psihoze, Radio NABA raidījumu vadītājs), Jānis Žilde (mūziķis, grupa Satellites LV, portāla TVNET žurnālists un mūzikas kritiķis), Roberts Buivids (Latvijas Radio raidījumu vadītājs), Jānis Eglītis (skaņu režisors, studijas Ierakstu Māja vadītājs), kā arī LU Studentu padomes pārstāes - Patrīcija Mikele un Evelīna Elva Sirmā.

Konkursu Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi organizē jau septiņpadsmito reizi un šis ir senākais un tradīcijām bagātākais studentu grupu un izpildītāju mūzikas konkurss Latvijā, tas ir kļuvis par daudzu studentu mūzikas grupu pirmo nopietno soli muzikālajā laukā.

Konkursu organizē Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi, portālu LSM.lv, studiju Ierakstu Māja, festivāliem Laba daba un Bildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja