Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koris Maska izcīnījis Grand Prix balvu 15. Starptautiskajā koru festivālā Tallinā

Šajā nedēļas nogalē Babītes novada jauktais koris Maska diriģenta Jāņa Ozola vadībā izcīnījis Grand Prix balvu 15. Starptautiskajā koru festivālā un konkursā Tallinn 2017, kas norisinās prestižajā Estonia koncertzālē Tallinā, informēja kora pārstāve Līga Štrausa.

Starptautiskais koru konkurss Tallinn 2017 notiek kopš 1972. gada, un šogad tajā piedalījās 31 kolektīvs no Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Nīderlandes, Somijas, Vācijas un Baltkrievijas.

Koris Maska konkursā startēja trīs kategorijās, iegūstot augstāko novērtējumu jaukto koru un laikmetīgās mūzikas, kā arī izcīnīja 2. vietu folkloras kategorijā. Šis sasniegums kopumā ļāva kvalificēties konkursa finālam, kurā Latvijas koris izcīnīja augstāko iespējamo apbalvojumu - Grand Prix!

Festivāla ietvaros koris Maska uzstājās arī tā atklāšanas koncertā Tallinas Metodistu baznīcā un nakts koncertā Hopneri Maja koncertzālē Tallinas vecpilsētā. Konkursa fināla tiešraidei atbalstītāji sekoja līdzi arī Igaunijas nacionālajā radio.

Koru sniegumu vērtēja starptautiska žūrija, kuru šogad pārstāvēja Tone Bianca Dahl (Norvēģija), Basilio Astulez Duque (Spānija), Georg Grün (Vācija), Heli Jürgenson (Igaunija), Ko Matsushita (Japāna).

“Man ir patiess prieks par sasniegto. Par maniem mīļajiem jauniešiem. Par Latviju. Tas ir teju neticami, ka mums ar “Maskiešiem” atkal un atkal izdodas ārzemju publikai ar dziesmām pierādīt, ka mūsu valsts kormūzikas diženums nekur nav zudis, un jo īpaši patīkami ir svešā zemē dzirdēt skandējam Latvijas vārdu no publikas mutēm kopkorī”, stāsta kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ozols.

Babītes jauktais koris konkursā izpildīja gan latviešu, gan ārzemju komponistu darbus, to skaitā Arvo Pērta (Arvo Pärt), Pērta Ūsberga (Pärt Uusberg), Maikla Bērklija (Micheal Berkley), Pertu Hāpanena (Perttu Haapanen) un Fēliksa Mendelszona Bartoldi (Felix Mendelssohn Bartholdi) opusus. No pašmāju komponistiem koris izpildīja Pētera Vaska, Lauras Jēkabsones un Ērika Ešenvalda skaņdarbus.

Jāņa Ozola 2000. gadā dibinātais jauktais koris Maska ir viens labākajiem amatieru koriem Latvijā, kura unikalitāte rodama spējā darboties ārpus ierastajām klasiskās kora mūzikas robežām un ieviest radošas inovācijas, padarot kormūziku tuvu un saprotamu ikvienam klausītājam. Koris „Maska” guvis panākumus daudzos starptautiskos konkursos, kas to ierindo starp labākajiem koriem Latvijā un pasaulē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja