Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Koris Pa Saulei ieguvis Grand Prix Roberta Šūmaņa festivālā

Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei ar Zelta un Grand Prix godalgām atgriezies no Vācijas, kur pārstāvēja Latviju 7. Starptautiskajā Roberta Šūmaņa koru konkursā (Internationaler Robert-Schumann-Chorwettbewerb & Festival), informēja kora pārstāve Evita Vītoliņa.

Konkursa pirmajā dienā Pa Saulei izpildīja četrus sķandarbus no Roberta Šūmaņa, Džozefa Reinbergera, Pētera Vaska un Džeika Runestada daiļrades, un ieguva Zelta diplomu savā kategorijā ar iespēju cīnīties par galveno balvu. Savukārt otrās dienas Grand Prix uznācienam koris bija sagatavojis priekšnesumus, izvēloties latviešu komponistu Jāņa Liepiņa Murgs un Ērika Ešenvalda Northern Lights skaņdarbus, un izcīnija visaugstāko žūrijas atzinību Grand Prix balvu. Vācijā koris uzstājies arī Berlīnes mūra 25. gada dienai veltītās foto izstādes atklāšanā Cvikavas pilsētas domē. 

"Man ir ļoti liels prieks. Šis bija mūsu labākais sniegums ko esam parādījuši starptautiska mēroga konkursā," stāsta kora diriģents Jānis Ozols. "Cvikavas koru kari nebija viegli, bet tas motivēja ikvienu koncentrēties darbam. Kā kora diriģents es ar prieku un lepnumu raugos uz kora izaugsmi un redzu motivāciju, darba dzirksteli, un vēlmi uz arvien augstākiem sniegumiem, kas nes arī augļus. Esmu ļoti gandarīts par Grand Prix, tiešām varu teikt - izcīņu, jo nācās kārtīgi "pakauties" ar koriem." Kori konkursā diriģēja arī Margarita Dudčaka.

Roberta Šūmaņa koru konkurss ir augsta līmeņa starptautisks konkurss, kas notiek kopš 1992. gada un ik četrus gadus uz Cvikavas pilsētu Vācijā dodas kori no dažādām pasaules valstīm, arī Latvijas. Tas ir veltījums vienam no izcilākā Romantisma laikmeta komponistam - Robertam Šūmanim un viņa mantojumam. 

Koris Pa Saulei dibināts 2009. gadā. Diriģentes Martas Ozolas vadībā jau ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas Zelta godalgas koru konkursos Latvijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Polijā un tagad arī Grand Prix Vācijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja