Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Koris Pa Saulei uzvarējis koru konkursā Māsmehelenā folkloras kategorijā

Garkalnes novada jauktais koris Pa Saulei ar uzvaru folkloras kategorijā un skatītāju simpātiju balvu atgriezies no Beļģijas, kur pārstāvēja Latviju starptautiskajā koru konkursā _13th International Choir Contest of Flanders Maasmechelen, _informēja kora pārstāve Evita Vītoliņa.

"Esmu lepns par kora sasniegumiem! Šis noteikti nebija viegls konkurss, bet sasniegtie rezultāti apliecina to, ka mums tas ir pa spēkam. Tieši tas, ka šajā konkursā kori tika rūpīgi atlasīti, liecina par to, ka šis bija augsta līmeņa konkurss, kurā bija iespējams piedalīties un mēroties spēkiem tikai pašiem labākajiem koriem," par konkursu stāsta viens no kora diriģentiem Jānis Ozols. 

Koru konkurss Beļģijas pilsētā Māsmehelenā notiek ik pēc 2 gadiem, pulcējot labākos jauktos, vīriešu un sieviešu korus no Eiropas un Āzijas. Konkursa dalībnieki tiek izvēlēti pēc stingriem kritērijiem, izvērtējot koru iepriekšējos sasniegumus, māksliniecisko kvalitāti un repertuāru, balstoties uz iesniegtajiem koru audio un video ierakstiem.

Visi jauktie kori konkursa pirmajā dienā izpildīja vienu obligāto skaņdarbu, kura autors bija beļģu komponists Pēters Pītersa. Koris Pa Saulei izpildīja arī skaņdarbus no Pētera Vaska, Tomasa Morleja un Džozefa Reinbergera daiļrades.

Otrajā konkursa dienā folkloras kategorija tika atklāta ar latviešu tautasdziesmu Tumša nakte, zaļa zāle, kas pēc konkursa prasībām tika izpildīta unisonā a capella, bet kā otrais skaņdarbs, tika izpildīta latviešu dziesma Es nenācu šai vietā Andra Sējāna apdarē.

"Noejot no skatuves dēļiem bija redzams gandarījums un prieks par padarīto ikviena dziedātāja acīs. Mēs izdarījām labāko, ko spējām un tikām attiecīgi novērtēti. Prieks, ka spējām žūrijai atklāt savu mīlestību pret latviešu tautas dziesmām un latviešu tautas tradīcijām kopumā, kā arī ir liels prieks par to, ka tikām novērtēti no klausītāju puses," ar lepnumu stāsta kora diriģente Marta Ozola.

Koris Pa Saulei dibināts 2009. gadā, savas pastāvēšanas laikā ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas Zelta godalgas koru konkursos Latvijā, Itālijā, Nīderlandē, Spānijā, Polijā, Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja