Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kristīne Opolais debitē Metropolitan Opera izrādē La Rondine

Nākamā gada 11.janvārī izcilā latviešu dziedātāja Kristīne Opolais debitēs Magdas lomā Ņujorkas Metropolitan operā iestudētājā Pučīni operā La Rondine (Bezdelīga). Operas mājaslapā metoperafamily.org lasāma neliela intervija ar dziedātāju.La Rondine ir melodiski svētki. Ar ko jūs pievelk šī mūzika?Pučīni ir viena no maniem mīļākajiem komponistiem, un vispirms jau viņš mani saista ar savu brīnišķīgo mūziku.

Protams, La Rondine (Bezdelīga) nav tik dramatiska kā Toska, Madama Butterfly vai La Boheme. Neviens šajā izrādē nenomirst! La Rondine ir lirisks, dzejisks un ļoti romantisks stāsts par mīlestību, un mūzika ir kaislību pārpilna. Man tas ir pietiekami, lai mīlētu šo operu.Šajā izrādē dziedāsiet Magdu. Kā jūs raksturotu savu varoni un vai viņā ir kaut kas arī no citām jūsu dziedātajām lomām? Viņā ir mazliet no Violetas, mazliet no Manonas un arī Mimi. Taču Magdas loma nav tik traģiska, un, protams, Magda nav slima. Viņa patiešām ir tikai skaista, jauna sieviete, kas vēlas mīlēt un būt mīlēta un ir noilgojusies pēc īstām attiecībām.Režisors Nikolass Džoels (Nicolas Joel) operas darbību pārcēlis uz divdesmito gadsimtu...

Domāju, ka šis stāsts ļoti labi darbojas arī divdesmito gadu vidē. Tas bija laiks, kad Koko Šanele (Coco Chanel) atstāja spēcīgu iespaidu uz sievietēm, īpaši – skaistām sievietēm, kuras varētu atrast vīriešus, kas viņām palīdzētu veidot karjeru un sasniegt turīgu un labu dzīvi.

Jūs esat daļa no latviešu mākslinieku "viļņa", ko pārstāv Elīna Garanča, Maija Kovaļevska, Marina Rebeka, Aleksandrs Antoņenko un jūsu vīrs - diriģents Andris Nelsons. Vai tas ir Latvijas operas "zelta laikmets"?

Mums vienmēr Latvijā bijuši fantastiski dziedātāji, taču padomju laikos viņiem tikpat kā nebija iespēju izkļūt ārpusē. Viņi visi dziedāja mājās vai Krievijā. Tagad mūsu izcilajiem dziedātājiem un diriģentiem pasaule ir atvērta. Tādēļ ikvienam ir iespēja izbaudīt latviešu talantu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja