Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kultūrtelpā Tu jau zini kur norisināsies alternatīvās mūzikas minifestivāls Zāles netīrās

Sestdien, 17. septembrī plkst. 19 jau otro gadu pēc kārtas Tallinas ielas kvartālā, kultūrtelpā Tu jau zini kur norisināsies alternatīvās mūzikas minifestivāls Zāles netīrās. Šogad tā sauklis būs Nāc, draudziņ, iesim rotaļās!, informēja festivāla rīkotāji.

Šogad mūziķi būs pulcējušies plašākā pulkā, tāpat arī pasākumā pārstāvēto mūzikas žanru buķete būs gana kupla. Kā saka paši mākslinieki – būs karsti! Šajā vakarā uz skatuves kāps grupas like 2k, Omerta, Kayro, Pūķa gars, Rebel Riot un aPēdājs. Par festivālu gādā Rusted wheel.

Grupa aPēdājs izveidota 1996. gada 9. janvārī Mālpilī. Tās radošā darbība ir roka, smagā metāla un alternatīvā roka stilos. Grupa ir tikusi pie Latvijas Metālmūzikas gada balvas kā 2016. gada koncertgrupa, un neilgi pēc šī apbalvojuma aPēdājs tā paša gada albums Sēras tika nominēts Alternative.lv Mūzikas balvas 2017 nominācijā Gada albums. Papildus albumam Sēras grupa izdevusi vēl divus pilnmetrāžas albumus Mana vārna (2012. g.) un Nāve pieskārās pārbaudīt pulsu (2018. g). 2021.gadā aPēdājs svinēja savu 25 gadu pastāvēšanu, to atzīmējot ar trīs dubultsinglu izdošanu un vairākiem koncertiem. 2022. gadā grupa izdevusi minikoncerta ierakstu, kas tapa Melno cepurīšu balerijā, Jelgavā.

Grupa Kayro ir dibināta 2019. gadā kā studijas projekts, kur ģitāristi Ritvars un Kārlis realizēja savas idejas, kas neiederējās pamata grupu repertuāros. Drīz vien grupa apauga ar pārējiem dalībniekiem un atrada savu muzikālo virzienu, kurā darbojas šodien. Grupa vēl ir jauna, bet jau ir nospēlēti vairāki nozīmīgi koncerti, no kuriem viens ir iemūžināts raidījumā Dzīvā skatuve Ogrē. 2021. gada sākumā ir izdots pirmais albums Strangest Times, kuram drīzumā sekos nākamais, pilna garuma albums. Otrajam albumam šobrīd tiek pabeigtas pēdējās dziesmas, pirms grupa dodas studijā. Izdot otro albumu ir plānots 2023. gada sākumā. Kayro muzicē Reinis Rutkovskis (vokāls), Agnis Beitāns (bass), Rūdolfs Baumanis (bungas), Ritvars Šreibers (ģitāra) un Kārlis Šteinmanis (ģitāra).

Jaunajā ņūmetāla projektā Like2K ir apvienojušies mūziķi no grupām Eschatos, Pūķa gars, Pussy Rock, «Return To Surface u.c., un tās repertuārā ir dažādu ņūmetāla grandu superhīti. Apvienība tika izveidota pirms diviem gadiem par godu pasaulslavenās reproka un repmetāla grupas Limp Bizkit koncertam Rīgā, lai dienu iepriekš bārā Republika neoficiālā pasākumā iesildītu Limp Bizkit fanus. Taču tas nav vienīgais Like2K rašanās iemesls. Tāpēc grupas repertuārā ir labākās dziesmas no Limp Bizkit, Deftones, Korn, Guano Apes, Rage Against The Machine, Slipknot u.c. repertuāra. Kā saka grupas dalībnieki: "Nāc un izbaudi, kā tas ir – atgriezties 2000. gadā!"

Omertà ir instrumentāls progresīvās rokmūzikas trio no Rīgas, kas plašākai publikai sevi pieteica 2013. gada pavasarī. Rokmūzika mūsdienīgā, smagnējā skanējumā. Sajūtas melodijās un ritmā, enerģiska un izjusta bungu spēle, spēcīgs basa pavadījums, agresīvi ģitāras rifi – muzikāls pārdzīvojums katrā detaļā, tomēr atceroties, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. 2015. gadā Omertà izdeva savu debijas albumu Crown of Seven. Grupā muzicē: Renārs Lazda – ģitāra, Einārs Latiševs – bungas, Kaspars Pētersons – bass.

Grupa Pūķa gars izveidota 2009. gadā Rīgā. Kopš tā laika izdevusi divus pilnmetrāžas albumus – Kārdinājums (2010) un Maldinātājs (2014). Pūķa gars līdz šim uzstājies dažādos festivālos, klubos un pasākumos, tostarp Rīgas pilsētas svētkos, Rūjienas pilsētas svētkos, Jāņa Groduma piemiņas koncertā Vērmanes dārzā un citur. No panākumiem jāmin iegūtā pirmā vieta Rock’n’Riga skatuves Garāžas duelī 3 (2010), un zelta medaļa TV kanāla RīgaTV 24 mūzikas šovā Troksnis ringā (2017). Šobrīd grupa aktīvi darbojas, radot dziesmas trešajam studijas albumam, no kura klajā laisti jau divi singli – Vējš buras un Laimes zaldāts (šim singlam ir tapis arī mūzikas video).

Grupā muzicē: Kaspars Vēvers (vokāls), Edgars Špengelis (bass / vokāls), Artūrs Mucenieks (ģitāra), Viesturs Balodis (ģitāra), Krišjānis Sevelis (sitamie instrumenti).

Rebel Riot ir smagā rokenrola apvienība no Rīgas, kas darbību sākusi 2007.gadā. Grupas skanējums ieturēts klasiskā roka un smagā metāla stilos, un savā darbības laikā tā nospēlējusi vairākus simtus koncertu Latvijā un Baltijas valstīs, kā arī Somijā un vairākās Centrāleiropas un Austrumeiropas pilsētās. Iesildījuši leģendārus māksliniekus: Accept, Blaze Bayley (ex-Iron Maiden). Studijas ierakstus un grupas attīstību veicinājuši vairāki uzvarēti Latvijas grupu konkursi (Liepājas Fontaine Flashlight, Rock N Rigas Garāžu Duelis, Valmieras Stage Number 1). Rebel Riot ir izdevuši trīs studijas albumus, un šogad turpina darbu pie jaunā muzikālā materiāla.

Biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā ir pieejamas ticketshop.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja