Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kultūrtelpā Tu jau zini kur norisināsies Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs

Kultūrtelpā Tu jau zini kur 28. jūnijā plkst. 19.00 norisināsies Sansusī mūziķu kautiņu turnīra otrā sezona, informēja Sansusī mūziķu kautiņu projektu vadītāja Džesika Petere.

Mūziķu kautiņu turnīra pirmā izslēgšanas kārtā  koncertkoklētāja Līga Griķe tiksies ar pianistu Aleksandru Kalēju, bet vibrafonists Ēriks Miezis uz cīņu laukuma sacentīsies ar saksofonistu Rūdolfu Pēteri Rubeni. 

Griķe un Kalējs ir jau pieredzējuši kautiņu pirmās sezonas dalībnieki, kur koncertkoklētāja tika līdz pat finālam, taču saksofonistam Rūdolfam Pēterim Rubenim un vibrofonistam Ērikam Miezim šis būs pirmais kautiņš.

Šīs muzikālās cīņas katru reizi izšķirs 5 balsis - divi skatuves mākslas profesionāļi, viens nejauši izvēlēts tā vakara apmeklētājs, Sansusī un Tu jau zini kur komandas kopējā balss, kā arī publikas kopējais balsojums vakara beigās, tāpēc turnīra apmeklētāji ne vien labi pavada vakaru, bet ir arī aktīvi lēmumu pieņēmēji. Viņu balsis var izšķirt to, kurš mūziķis tiks tālāk, un turpinās cīņu par galveno balvu – 1000 eiro un garantētu dalību festivālā Sansusī 2024. gadā. 

Šis būs pirmais no gaidāmajiem 8 muzikālo cīņu vakariem, katrs no tiem būs piepildīts ar mūziķu mērošanos spēkiem, ar profesionāliem un arī vēl studējošiem mūziķiem. Šajā sezonā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt oboju, flautu, klavieres, trompeti, fagotu un daudzus citus mūzikas instrumentus, tostarp arī balsi.

Ēriks Miezis ir sitaminstrumentālists, vibrofonists, komponists un aranžētājs. Studējis JVLMA un Bāzeles Mūzikas akadēmijā. Darbojas džeza un akadēmiskās mūzikas žanros. Piedalījies projektos Ainavisti, Serendipity un Trio KonBrio. Komponējis ansamblim Trio Tresensus programmai festivālā Sansusī. Raksta žurnālam Mūzikas saule un JAZZin.lv, vada jauno mūziķu meistarklases.

Rūdolfs Pēteris Rubenis ir Latvijas saksofonistu cunftes pārstāvis, aktīvi muzicē ar draugiem un kolēģiem Aigaru Raumani, Miķeli Dzenušku un citiem. Rubenis ir savu mūzikas izglītību ieguvis  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, piedalījies projektā Trio Konbrio, saksofonu kvarteta ATOMOS dalībnieks. 

Līga Griķe ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 2021. gadā pie pasniedzējas Andas Eglītes un papildinājusi zināšanas citviet Eiropā. Piedalījusies neskaitāmos starptautiskos konkursos, koncertos un festivālos kā soliste, kokļu ansambļa dalībniece, kā arī kā kamermūziķe Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Slovākijā, Anglijā, ASV, Beļģijā, Nīderlandē u.c. Viņas jaunākie kamermūzikas sadarbības projekti ir TRIO TRESENSUS (kokles, saksofons, perkusijas), kokļu ansamblis CANTATA un DUO LINGA (kokles un klarnete).

Aleksandrs Kalējs ir latviešu pianists, kas uzstājies teju visās Eiropas valstīs, tostarp senākajā Nīderlandes mūzikas festivālā, sniedzis koncerttūri ASV. Ņujorkā kļuvis par Gēršvina konkursa laureātu, kā arī ieguvis atzinības par Baha, latviešu, Skrjabina un laikmetīgās mūzikas interpretācijām. Vienlaikus duetā ar altistu Dāvi Sliecānu nemitīgi veido jaunas koncertprogrammas, kā arī ieguvis Grand Prix Melngalvju brālības konkursā un 24. Briseles starptautiskajā mūzikas konkursā. Klavierspēli studējis Rīgā un Vīnē pie Sergeja Osokina (JVLMA), Dinas Attes (EDMV) un Avedis Kouyoumdjian (MDW).

Nākamās Sansusī mūziķu kautiņu turnīra izslēgšanas kārtas 11. jūlijā un 27. jūlijā kultūrtelpā Tu jau zini kur Tallinas ielā 10, Rīgā, savukārt, pēdējā izslēgšanas kārta norisināsies 11. augustā Aknīstē, festivālā Sansusī

Biļetes var  iegādāties mājaslapā sansusi.lv, kā arī pasākuma dienā pie kultūrtelpas Tu jau zini kur ieejas.

Uz 11. augusta kautiņu, kas notiks Aknīstē, jāiegādājas festivāla vismaz vienas dienas biļete.

Arī šogad, aktīvi apmeklējot visus kautiņu vakarus, fināla kautiņš 27. septembrī ir bez maksas.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja