Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijā uzstāsies Amsterdamas Royal Concertgebouw Orchestra kameransamblis

Lielajā ģildē, 13. martā viesosies Amsterdamas Royal Concertgebouw Orchestra solisti no kameransambļa Camerata RCO, informēja koncerta pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Visaugstākais meistarības līmenis un jaunības enerģija, izcils repertuārs un svaigs skaņdarbu lasījums padarījuši Camerata RCO par gaidītu viesi uz pasaules labākajām skatuvēm – no Ņujorkas līdz Vīnei, no Maskavas līdz Tokijai. Spēlējot orķestrī, virtuozie mūziķi kļūst par liela kolektīva daļu un koncentrē spēkus uz diriģenta ieceru īstenošanu. Satiekoties ansamblī – izbauda pilnīgu skaņdarbu, skatuves un pieaicināto solistu izvēles brīvību.

Īpašu uzmanību ir pelnījis fakts, ka viena no Camerata RCO dalībniecēm ir altiste Santa Vižine – pirmā Latvijas pārstāve Royal Concertgebouw Orchestra sastāvā visā orķestra 130 gadu vēsturē.

“Dzīvojot ārzemēs, man ir neaprakstāma vēlme spēlet mājās. Tā ir ļoti stipra sajūta, visi to pazīst. Kaut vai pēc komandējuma, pēc atvaļinājuma, vienalga - atgriezties Mājās! Concertgebouw ir diezgan skaļš vārds. Man nemūžam , mācoties JVLMA, nebūtu ienācis prātā, ka tajā zālē kādu dienu varēšu spert kāju, kur nu vēl, sapņot, ka kādu dienu šajā orķestrī strādāšu. Tāpēc vēl jo vairāk gribas uz Latviju atvest kolēģus, nu jau draugus, kuri ir sirsnīgi un smaidīgi, un nemaz nekož. Man šķiet, ka mūsu studenti no kaut kā nepārtraukti baidās. Latvijā ir tik daudz talantu, bet trūkst motivācijas. Varbūt mēs ar savu Šūbertu vismaz kādam uzdzīsim milzu iedvesmu, kaut vienam! Un tas jau būs tā vērts!”- tā altiste Santa Vižine.

Rīgas koncertam ansamblis izvēlējies divus krāsām bagātus skaņdarbus – Antonīna Dvoržāka piecdaļīgo Čehu svītu, kas daudziem klausītājiem būs atklājums, un romantisko Franča Šūberta Oktetu.

Biļetes uz koncertu 13.martā Lielajā ģildē var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja