Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji dodas uz Eurosonic Noorderslag festivālu

Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji piedalās Eurosonic Noorderslag festivālā un konferencē, kas notiek Nīderlandē no 17. līdz 20. janvārim, informēja Music Latvia izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke.

Eurosonic Noorderslag jeb ESNS, kas dibināts 1986. gadā, ir atzīmējams kā viens no svarīgākajiem mūzikas industrijas pasākumiem Eiropā, spēlējot lielu lomu mākslinieku karjeru izaugsmē. ESNS tradicionāli piedāvā platformu jaunu Eiropas mūzikas projektu iepazīstināšanai visā Eiropā un ārpus tās. Festivāls ietver gan dzīvās mūzikas “showcase” sadaļu, gan arī plašu konferenču un paneļdiskusiju klāstu, kas ir būtiska festivāla sastāvdaļa.

Music Latvia kopš pagājušā gada ir daļa no ESNS iniciatīvas ESNS Exchange. ESNS Exchange veicina Eiropas mūzikas grupu un mākslinieku dzīvās uzstāšanās iespēju festivālos ārpus to mītnes valstīm un nodrošina plašu mediju uzmanību šiem māksliniekiem sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju Savienību (EBU), mūzikas eksporta birojiem un vietējiem medijiem.

Agnese Cimuška-Rekke, Music Latvia izpilddirektore: “Music Latvia dalība ESNS Exchange programmā plašāk paver durvis Latvijas mūzikas industrijai. Tā sniedz mūsu māksliniekiem un nozares profesionāļiem neatsveramu pieredzi un pamanāmību Eiropas mūzikas tirgū. Šī programma ir platforma, kur mēs varam ne tikai parādīt Latvijas mūzikas daudzveidību, bet arī veicināt starptautisku sadarbību, apmainoties ar idejām un pieredzēm. Esmu pārliecināta, ka mūsu dalība šajā iniciatīvā atvērs jaunas iespējas un veicinās mūsu mākslinieku starptautisko atpazīstamību."

ESNS Exchange programmas ietvaros Music Latvia arī nodrošinājusi divām gados jaunām Latvijas mūzikas industrijas dalībniecēm - Emīlijai Paulai Andersonei (M/Darbnīca) un Kristiānai Paeglei (Netīrās cilpas) - bez maksas apmeklēt Eurosonic Noorderslag konferenci.

Šogad ESNS festivālā no Latvijas piedalīsies tikai viena māksliniece - Might Delete Later. Šis projekts ir izveidots, izmantojot unikālu konceptu: radīt mūziku no balss pastiem. Kopš projekta sākuma Amsterdamas mākslas galerijā, Might Delete Later ir ieguvusi atpazīstamību gan tiešsaistē, gan ārpus tās.

Kā delegāti konferenci no Latvijas apmeklē Agnese Cimuška-Rekke (Music Latvia), Guna Zučika (Every Little Thing/Carnival Youth), Kristīne Kleina (Every Little Thing/Carnival Youth), Bruno Roze (I LOVE YOU records), Anastasija Konkina (Creative Europe), Timurs Tomsons (Lielais Dzintars) un Ģirts Majors (Positivus Festival). Majors, Zučika un Kleina aicināti piedalīties arī ESNS konferences diskusiju paneļos. Music Latvia izpilddirektore Cimuška-Rekke piedalīsies Eiropas mūzikas eksporta asociācijas kopsapulcē un pirmo reizi piedalīsies ESNS Exchange programmā un aktivitātēs.

Might Delete Later uzstāšanās notiks ceturtdien, 18. janvārī, klubā MAAS Front plkst.  22.10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja