Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Nacionālā opera un balets rīko konkursu skolēniem Ceļojums uz Operu

Lai veicinātu jauniešu interesi par operas un baleta mākslu, jau sesto gadu VSIA _Latvijas Nacionālā opera un balets aicina 9. līdz 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā Ceļojums uz Operu, kas šogad veltīts topošajiem baleta jauniestudējumiem Hamlets un (Ne)stāsti man pasakas, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Konkursa galvenā balva ir brauciens uz Igaunijas Nacionālo operu.

Konkursa dalībnieki ir Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu 9. līdz 12. klašu skolēni, kas konkursā piedalās individuāli vai grupās līdz 3 cilvēkiem.

Dalībnieku pirmais uzdevums ir aizpildīt un iesniegt mājas lapā www.opera.lv pieejamo anketu par baletu Hamlets un (Ne)stāsti man pasakas literārajiem iedvesmas avotiem un LNOB apmeklēšanas paradumiem un norādīt savu/grupas izvēlēto darba tēmu un darba formātu. Tiem dalībniekiem, kuri līdz 28. februārim pareizi atbildēs uz anketas jautājumiem, 3. martā būs iespēja tikties ar jauniestudējuma radošo komandu.

Konkursa galvenais uzdevums ir radošais darbs foto vai video formātā, kurā jaunieši, izmantojot dejas vai kustību elementus, atspoguļo savu skatījumu uz vienu vai abiem pasaules un latviešu literatūras šedevriem – Hamlets un Krāsainās pasakas. Gatavs radošais darbs līdz 22. martam jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pastu [email protected]  ar norādi Konkurss CEĻOJUMS UZ OPERU. Radošos darbus vērtēs žūrija.

Konkursa pirmās vietas ieguvēji (1 līdz 3 personas) balvā iegūs ceļojumu ar Lux Express uz Tallinu, ielūgumu uz operas Traviata izrādi Igaunijas Nacionālajā operā 2019. gada 5. maijā un apmaksātu nakšņošanu viesnīcā Park Inn By Radisson Central Hotel Tallinn. Katram konkursa uzvarētājam ir tiesības doties ceļojumā ar vēl vienu līdzbraucēju. Piecu labāko darbu autoriem būs iespēja 24. aprīlī vai 6. maijā noskatīties  jauniestudējumu Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas. Uzvarētāju apbalvošana notiks jauniestudējumam Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas veltītajā preses konferencē 4. aprīlī.

Baletu Hamlets un (Ne)stāsti man pasakas pasaules pirmizrāde notiks 12. aprīlī. Šekspīra traģēdijas Hamlets zemtekstu dziļuma iedvesmots, horeogrāfs Antons Freimans savā pirmajā pilnmetrāžas baletā risinās attiecības ar nāvi, izaicinās uz dialogu paaudzes, pagātni un nākotni. Savukārt iestudējuma muzikālā partitūra veidota kā saruna starp vecmeistaru Sergeju Rahmaņinovu un mūsdienu komponisti Lindu Leimani.

Jau skolas gados iemīlējusi Imanta Ziedoņa Krāsaino pasaku glezniecisko paradoksu un aizkustinošo absurdu, Elza Leimane ir iedvesmota ar šī meistardarba starpniecību uzlūkot baleta vēstures krāsainību savā iestudējumā (Ne)stāsti man pasakas. Tā mūzikas autori un izpildītāji būs Jānis Šipkēvics (Shipsea), Matīss Čudars un Kaspars Kurdeko.

Konkursa anketa pieejama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja