Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Latvijas Radio 3 ēterā sveiks Mātes dienā

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sadarbībā ar Latvijas Radio 3 Klasika (LR3) Mātes dienā, 10. maijā, no 17.00 līdz 18.00 LR3 ēterā sūtīs muzikālu sveicienu visām Latvijas māmiņām un vecmāmiņām. Šīs stundas laikā skanēs LNSO dažādu gadu ieskaņojumi, informēja LNSO pārstāvji.

"Šajā Māmiņdienā siltums un pateicības vārdi mūsu mīļajām mammām un vecmammām nepieciešami vairāk kā nekad, jo daudzi no mums nevarēs šajā dienā atrasties kopā. Ļoti ceram, ka LNSO dažādu gadu skaistākie skaņu ieraksti, kurus mums laipni palīdzējis sarūpēt LR3 un kopā licis Orests Silabriedis, iepriecinās visas māmiņas un radīs kopības sajūtu. Šo radio koncertu ģimene var klausīties kopā pat tad, ja katrs atrodas savās mājās," stāsta LNSO direktore Indra Lūkina.

Par godu Mātes dienai šajā stundā LR3 ēterā tiks atskaņoti LNSO dažādu gadu ieskaņojumi. Klausītāji varēs baudīt vecmeistaru Arvīda Klišāna, Jāņa Klišāna, Valda Zariņa un Viļņa Strautiņa spēli, tāpat būs dzirdami arī mūziķi, kas pa karjeras kāpnēm aktīvi kāpj arī patlaban, būdami daļa no LNSO.

Bēthovena mūzika skanēs LNSO koncertmeistara Georgs Sarkisjana sniegumā, tiks atskaņoti arī LNSO klaviertrio un LNSO čellu Dream Team ieraksti. Klausītāji varēs iejusties Pētera Barisona Bērnības rītu maigajās noskaņās, bet LNSO māksliniecisko vadītāju Andri Pogu varēs satikt  Bernsteina līksmajā mūzikā.

Latvijas Radio 3 Klasika direktore Gunda Vaivode pauž; "Laikā, kad kultūras pasākumus klātienē apmeklēt nav iespējams, LR3 jo īpaši cenšas sadarboties ar mūziķiem. Tajā skaitā arī ar LNSO, veidojot šo īpašo Māmiņdienas programmu." 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja