Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Nacionālajā operā atgriežas Džuzepes Verdi Aīda

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves 6. martā atgriezīsies viens no repertuāra zelta klasikas iestudējumiem – Džuzepes Verdi Aīda, informēja operas pārstsāvji.

Pie diriģenta pults stāsies ievērojamais itāliešu maestro Pjērs Džordžo Morandi (Pier Giorgio Morandi). Titullomā debitēs Tatjana Trenogina, Radamesa lomā Andris Ludvigs, Amonasro – Rihards Mačanovskis, Ramfiss – Pavlo Balakins, Amnerisas lomā Latvijas skatītāji pirmo reizi iepazīs krievu mecosoprānu Annu Matisu. Operas Aīda izrādes notiks arī 9. un 12. martā.

Aīda ir viens no pasaules opermākslas šedevriem, Džuzepes Verdi vēlīnais meistardarbs. Tas stāsta par etiopiešu princeses un ēģiptiešu karavadoņa traģisko mīlestību, un jau 150 gadus atdzimst uz visas pasaules operteātru skatuvēm visdažādākajās interpretācijās. 1998. gadā pirmizrādītais Latvijas Nacionālās operas Aīdas iestudējums ar Ilmāra Blumberga scenogrāfiju un kostīmiem un Māras Ķimeles režiju kļuvis par vienu no Latvijas Nacionālās operas repertuāra stūrakmeņiem. Iestudējums viesizrādēs spēlēts un guvis atzinību Maskavas Lielajā teātrī un slavenajā Dalhallas brīvdabas festivālā.

Diriģents Pjērs Džordžo Morandi desmit gadus bijis Milānas Teatro alla Scala orķestra vadošais obojists. Diriģents studējis kompozīciju Džuzepes Verdi konservatorijā Milānā un orķestra diriģēšanu Zalcburgas Mozarteum pie maestro Ferdinanda Leitnera. La Scala opernamā aizvadītajos gados bijis asistents diriģentam Rikardo Muti un vēlāk Džuzepem Patanem, kur apguvis itāļu operas tradīcijas noslēpumus un stilistiski noslīpējis repertuāru. Morandi ir plašs itāļu operu repertuārs, kopš 1990. gada viņš kā viesdiriģents regulāri strādā vadošajos opernamos Itālijā, Eiropā un pasaulē. Šobrīd Morandi ir Helsingborgas Simfoniskā orķestra vadošais viesdiriģents. Jau 19. martā Latvijas Nacionālajā operā Pjēra Džordžo Morandi muzikālajā vadībā skanēs Džuzepes Verdi operas Luīze Millere koncertizpildījums, kas būs pirmais šī opusa atskaņojums Latvijā.

Biļetes uz operas Aīda izrādēm var iegādāties LNOB un Biļešu paradīzes kasēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja