Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Nacionālajā operā atjaunojuma pirmizrādi piedzīvos Pučīni operas Turandota leģendārais 1973. gada uzvedums

1. decembrī Latvijas Nacionālajā operā atjaunojuma pirmizrādi piedzīvos režisora Jāņa Zariņa, scenogrāfa un kostīmu mākslinieka Edgara Vārdauņa 1973. gada leģendārais iestudējums – Džakomo Pučīni opera Turandota, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Skatītāju iemīļotais pirms 44 gadiem tapušais Pučīni pēdējās operas iestudējums Latvijas Nacionālajā operā tiek atjaunots jau ceturto reizi.

Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents būs Ģintars Rinkevičs, diriģents – Mārtiņš Ozoliņš, Atjaunojuma režisors ir Guntis Gailītis, kurš 1973. gadā, kad tapa Turandotas jauniestudējums, bija režisora Jāņa Zariņa asistents. Vēsturiskā iestudējuma atjaunojuma komandā strādā arī scenogrāfs Juris Salmanis, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, horeogrāfe Elita Bukovska.

Titullomā iejutīsies lietuviešu soprāns Sandra Janušaite, Kalafa lomu dziedās krievu tenors Sergejs Poļakovs, Liu – Dana Bramane, Jūlija Vasiļjeva vai Laima Krīgere, Timura lomā - Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs.

Vai uzradīsies drosminieks, kurš spēs uzminēt apbrīnojami skaistās, taču ledusaukstās ķīniešu princeses Turandotas trīs mīklas? Turandota ir gatava sūtīt nāvē katru, ko pārspēs viltībā. Princis Kalafs ir gatavs cīņai par Turandotas sirdi... Edgara Vārdauņa veidotais krāšņais vizuālais ietērps ved skatītājus līdzi teiksmainā ceļojumā uz seno Ķīnu, bet skaistā mūzika atkausē visaukstākās sirdis.

Iestudējuma muzikālais vadītājs Ģintars Rinkevičs ir viens no izcilākajiem lietuviešu diriģentiem, Nacionālās balvas ieguvējs un Lietuvatras Mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra izveidotājs, mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. 

Titullomas atveidotāja Sandra Janušaite ir Lietuvas Nacionālās operas soliste, viens no starptautiski zināmākajiem lietuviešu soprāniem. Latvijas skatītājiem bijusi iespēja viņu dzirdēt Turandotas izcilajā koncertuzvedumā 2015. gadā, kā arī Mimī lomā operā Bohēma un Čo-čo-sanas lomā operā Madama Butterfly.

Kalafa lomu interpretēs ievērojamais krievu tenors Sergejs Poļakovs, kurš šosezon dzied arī Vācu operā Berlīnē, Izraēlas operā un citviet.  Latvijas Nacionālajā operā Sergejs Poļakovs ar panākumiem dziedājis de Grijē lomu operā Manona Lesko un Makdafu operā Makbets, vairākkārt sajūsminājis klausītājus Rīgas Operas festivālu Galā koncertos.

Šosezon Turandotas izrādes notiks arī 6. janvārī, 20. aprīlī un Rīgas Operas festivāla ietvaros 14. jūnijā.

Biļetes – Latvijas Nacionālās operas un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/60866

Top komentāri

k
Te laikam pie vainas Mārtiņš Ozoliņš, jo Rinkevičs viņam mācīja kāju piecirst diriģēšanas laikā:))))
vēsture
v
Rinkevičs izgāza šo operu viesizrādēs Londonā Alberthollā 1998. gadā. Angļu kritika rakstīja: Rinkeviča letarģiskā diriģēšana izskanēja kā šis izrādes kapa zvans... Kā varēja šo mah';atāju aicināt vēlreiz? Kauns!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja