Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Nacionālajā teātrī izskanēs Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai veltīts svētku koncerts

18.novembrī par godu Latvijas proklamēšanas 104. gadadienai Valsts prezidenta kanceleja, Kultūras ministrija un VSIA Latvijas koncerti rīko ikgadējo svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja VISA Latvijas koncerti pārstāve Ieva Mora.

Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi Latvijā pazīstamu un atzītu mākslinieku izpildījumā. Koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra būs skatāma Latvijas Televīzijas 1.kanālā plkst. 18.40, kā arī klausāma Latvijas Radio 3 Klasika tiešraidē plkst. 18.00.

Latvijas Nacionālā teātra koncerta diriģents un mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš: "Koncerta programmas saturiskais un muzikālais centrs ir Zigmara Liepiņa skaņdarbs Agnus Dei jeb latviski – Dieva jērs, kura galvenais vēstījums – dod mums mieru! Paturot prātā šo vadmotīvu tika veidota arī visa pārējā valsts svētku programma – piemeklēti aktuālākie latviešu autoru skaņdarbi un mākslinieki. Man bija svarīgi, lai programma ir mūsdienīga un atspoguļo to, kas mums šobrīd ir svarīgs, tāpēc domājot par to, kas notiek pasaulē, valsts svētku koncertā tika iekļauts arī ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova skaņdarbs - Vakara serenāde. Īpaši priecājos, ka koncertā būs dzirdams arī pirmatskaņojums – fragments no Valta Pūces nesen tapušā Koncerta čellam. 18.novembris ir īpaša diena Latvijai, tāpēc ir svarīgi radīt pacilātu noskaņojumu un svētku sajūtu!"

Koncertā skanēs Jura Karlsona Jāņu diena no baleta Antonija#Silmači, Georga Pelēča Peoniju deja, Natālijas Mundas Sapņu pārdevēja, Jāņa Ķirša Mēnestiņš un Saulītes Zelts, ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova Vakara serenāde no 2002. gadā tapušā cikla Klusa mūzika stīgām, Valta Pūces Credo – trešā daļa no nesen tapušā Koncerta čellam, kas 18. novembra vakarā piedzīvos savu pirmatskaņojumu, Zigmara Liepiņa Agnus Dei no Mesa 2020 un grupas Instrumenti skaņdarbs Ugunskura vieta ar skatu uz Latviju.

Koncertā piedalīsies Latvijā pazīstami un atzīti skatuves mākslinieki: Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska, dziedātāja Ilze Grēvele-Skaraine, mūziķi Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns, čellists Valters Pūce, koklētāja Līga Griķe, ērģelniece Kristīne Adamaite, valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga, Rīgas Doma zēnu koris, diriģents Jānis Liepiņš. Koncerta režisors – Reinis Suhanovs, koncerta vadītājs – Latvijas Nacionālā teātra aktieris Arturs Krūzkops.

Valsts prezidenta kanceleja, Kultūras ministrija un VSIA Latvijas koncerti aicina apmeklēt bezmaksas koncertus reģionos, šogad tie izskanēs Mežotnes daudzfunkcionālajā attīstības centrā Strēlnieki, Gārsenes kultūras namā, Pociema kultūras namā, Ezeres kultūras namā un Zilupes kultūras namā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja