Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Radio un Televīzijā notiks 11 jaunu Maestro Raimonda Paula dziesmu pirmatskaņojums

Tuvojoties Maestro Raimonda Paula dzimšanas dienai, Latvijas Radio Radioteātris sagatavojis īpašu pirmatskaņojumu – muzikāli literāru koncertuzvedumu Bet saules pulkstens iet… ar Raimonda Paula mūziku un Jāņa Petera dzeju. Pirmatskaņojums Latvijas Radio 1 kanālā skanēs svētdien, 8. janvārī, plkst. 17.05, savukārt Latvijas Televīzijas 1. kanāla skatītājiem to būs iespējams vērot Maestro dzimšanas dienā, 12. janvārī, plkst. 21.10.

Kā norāda radošā komanda, koncertuzvedums Bet saules pulkstens iet… ir veltījums cilvēka mūžam, kurā jaunradītā mūzika un dzeja stāsta par mūžīgām vērtībām mūsu dzīvē, kas nāk no pagātnes un vērstas nākotnē. "Programmā iekļautas 11 jaunas un līdz šim nedzirdētas Maestro Raimonda Paula dziesmas ar vēl nepublicētiem Jāņa Petera dzejoļiem. Tā ir kā saspēle starp abiem meistariem, kuras laikā viņi izstāsta stāstu par cilvēka attieksmi pret dzīvi un tās gājumu. Cilvēka mūžs pret mūžību ir tikai maza daļa," par koncertuzveduma vēstījumu stāsta Radioteātris vadītāja Māra Eglīte.

Domājot par to, kurš vislabāk spēs šo stāstu izdziedāt, radošā komanda nonāca pie dziedātāju Intara Busuļa un Paulas Saijas dueta.

"Maestro ir radošuma piemērs, kurš visu laiku ir darbībā un neapstājas. Sajūta, ka mēs visi darām daudz, taču, satiekot Maestro un sekojot līdzi viņa aktivitātēm, vienmēr ir sajūta, ka darām par maz. Tādēļ ļāvāmies Raimonda Paula un Jāņa Petera radošumam. Man bija prieks caur šo projektu iepazīt jauno mākslinieci Paulu Saiju, un, protams, vislielākais prieks un gods pēc ilgāka pārtraukuma atkal muzicēt kopā ar Maestro," atzīst dziedātājs Intars Busulis.

Dziesmas izpilda dziedātāji Intars Busulis un Paula Saija. Teicēja lomā iejuties Rihards Lepers. Pie klavierēm muzicē pats Maestro Raimonds Pauls; Aivars Hermanis – ģitāra; Māris Briežkalns – sitamie instrumenti; Jānis Rubiks – bass.

Komozīcijas autors – Dzintars Tilaks. Skaņu režisors – Gustavs Ērenpreiss. Producents – Māris Briežkalns, projekta vadītāja – Māra Eglīte. Latvijas Televīzijas radošā komanda: režisore – Aiga Gramste, operators–inscenētājs Aldis Šēnbergs, redaktore – Eva Heinsberga, māksliniece –Kristīne Kutepova.

 

Radioteātra žanrs Latvijā ir tradīcijām bagāts – 1926. gada 17. decembrī notika E.Vulfa viencēliena Pielūdzēji pirmizrāde. Šo asprātīgo komēdiju dzejā izpildīja izcilā latviešu teātra runas pedagoga Zeltmata kursu audzēkņi. Tomēr par pirmo, īpaši jaunajam mākslas žanram radītu viencēliena lugu Pēc pirmā mītiņa jāpateicas Rūdolfam Blaumanim, un tādēļ par Radioteātra dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1927. gada 17. augusts. Šovasar Radioteātris atzīmēja savu 95. gadskārtu. Daudzu desmitu gadu garumā radio studijās talantu ir demonstrējuši sava laika slavenākie aktieri un režisori. Radioteātra ilggadējā vadītāja ir Māra Eglīte. Radioteātris regulāri sadarbojas arī ar Maestro Raimondu Paulu, veidojot jaunas koncertprogrammas.

Raidlugas var klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē sadaļā Radioteātris, kas ir ērtākais satura patērēšanas veids pēc pieprasījuma. Lietotni ir iespējams lejuplādēt viedtālruņos Google Play  un App Store veikalos pēc atslēgas vārdiem Latvijas Radio. Mobilā lietotne pieejama bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja