Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latviju starptautiskajā konkursā Eirovīzijas koris pārstāvēs koris Maska

Latviju koru Eirovīzijā, kas šī gada augustā notiks Zviedrijā, Gēteborgā, pārstāvēs Babītes novada jauktais koris Maska, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Atlasei Jāņa Ozola vadītais koris pieteicās, iesniedzot sagatavotu priekšnesumu kormeistares Lauras Jēkabsones radītajam skaņdarbam Pērkoņtēvs.

LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle norāda, ka kora piedāvājums ir iespaidīgs ne vien muzikāli, bet arī vizuāli. Koris parūpējies ne vien par muzikālo kvalitāti, bet arī horeogrāfiju. “Īpašais savienojums – augstvērtīgs muzikālais priekšnesums un pārliecinoša vizualitāte ir atslēga uz panākumiem koru Eirovīzijā,” uzskata Rozentāle.

To, ka kora priekšnesums ir veiksmīgs un atbilstošs koru Eirovīzijas konkursa formātam, atzina arī žūrijas pārstāvis, diriģents Kaspars Ādamsons. “Tajā jūtu mitoloģisku spēku, kas izriet no dabas skaņām un latviešu tautas dziesmas, pakāpeniski augot un kulminējot varenā Pērkona dārdā. Kustības un to sinhronais izpildījums piešķir priekšnesumam rituālisku noslēpumainību, savukārt tautiskā dziedāšanas maniere ļauj klausītajam novērtēt latvisko tradīciju spēku mūzikā,” kora pieteikumu komentē Ādamsons.

Koru pieteikumus izvērtēja žūrija – diriģents Kaspars Ādamsons, LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, diriģents Mārtiņš Klišāns, Latvijas Nacionālā kultūras centra Koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss un meiteņu kora Spīgo diriģente Līga Celma-Kursiete.

Zviedrijā 11 koriem būs jāsacenšas divās atlases kārtās un trīs labākie dziedās konkursa Eirovīzijas koris finālā, cīnoties par uzvarētāja godu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja