Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Leģendārā Zvaigznīte aicina uz tikšanos

Trešdien, 30. janvārī, plkst.17.30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums Zvaigznītes zvaigznājs, kas veltīts slavenā karavīru ansambļa Zvaigznīte vēsturei, vēsta muzeja pārstāve Maija Treile.

Zvaigznītes piecdesmitās jubilejas gada ieskaņā pasākumā varēs uzzināt par daudzu ievērojamu Latvijas mūziķu dienesta laiku padomju armijā, kompromisa meklējumiem starp oficiāli pieprasīto repertuāru un pašu vēlmēm, kā arī brīvdomības centieniem armijas apstākļos.

Ansambļa pirmā sastāva dalībnieki Ojārs Grinbergs, Jānis Zirnis, Māris Namnieks, Valdis Eglītis un Dmitrijs Bite stāstīs par ansambļa dibināšanu un darbības sākumposmu, dalību un uzvarām festivālos Liepājas dzintars un Tallinas džeza festivālā.

Sarīkojumā piedalīsies arī nākamo ansambļa sastāvu mūziķi Gunārs Freidenfelds, Vladislavs Juhņēvičs, Imants Zemzaris, Ēriks Naļivaiko, Andris Alviķis un Aigars Grauba. Sarunā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par Zvaigznītes ietekmi uz mūziķu turpmāko dzīvi  un karjeru, kā arī ansambļa nozīmi Latvijas mūzikas dzīves kopainā. Kā norisinājās mūziķu "iekārtošana" celtnieku bataljona ansamblī Zvaigznīte? Kādas bija attiecības ar padomju armijas komandieriem, kuru attieksme disciplīnas pārkāpumu gadījumā varēja mūziķiem ietekmēt pat visu turpmāko dzīvi? Kā muzikantiem dažādās situācijās izdevās uzspēlēt arī cenzūras aizliegtas dziesmas?
Pasākumu vadīs Ligita Ašme, RMM.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst.17.30. Sarīkojuma laikā (no plkst.17.30 līdz 19) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja